FotbollMalmö FFNyheter

Vindheim fortfarande magsjuk – positivt besked om Eikrem

Natten före MFF:s match i Östersund blev Andreas Vindheim magsjuk. Han är fortfarande inte återställd och därför är det högst osäkert om han kan vara med i måndagens matchtrupp mot Elfsborg.

– Han åkte på en jäkla bläcka. Vi ska se senare idag om han är helt symptomfri, men vi vill ju inte få in en sådan sjuka i laget, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

Därför isolerade MFF honom direkt på hotellet när symptomen kom och Vindheim åkte heller inte tillbaka till Malmö med den övriga truppen. Han bokades om till ett senare flyg.

– Det handlar ju om att minimera riskerna. Han fick flyga hem själv dagen efter.

Hade han feber också?

– Nej, men hela kroppen tar stryk när det är en sådan tömning. Vi får se dag för dag.

Efter hemkomsten till Malmö fick Vindheim också ett litet tillbakafall.

Magnus Wolff Eikrems fotskada är dock rejält på bättringsvägen. Dessutom gav en ny magnetröntgen positiva besked.

– Vi fick MR-svaret och det var att vår diagnos var korrekt. Det handlar inte om någon sena eller liknande. Han har kört ett tufft löppass inne i gymmet idag och kommer nu att trappa upp långsamt. Om det inte bli någon reaktion på dagens träning går han ut lite på planen imorgon. Men han är ju inte aktuell för matchen på måndag, säger Jesper Robertsson.

Det är knappast Andreas Vindheim heller.

Markus Rosenberg har också varit sjuk i veckan, men han var med på dagens träning.

_ Idag var första gången han tränade efter att ha varit sjuk ett par dagar och han tyckte själv att det gick lite trögt. Därför får vi tillsammans fundera ett tag på det och se hur det utvecklas, konstaterar MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close