FotbollMalmö FFNyheter

Tinnerholm: Det påverkar ju inte negativt om vi säger så

Anton Tinnerholm gjorde kanske sitt livs match och var inblandad i fem av sex mål för Malmö FF i kvällens match mot Elfsborg. Själv gjorde han två mål, en assist och var siste MFF-spelare på bollen två gånger när Elfsborgsspelare gjorde självmål. Efter matchen var han väldigt nöjd över sin och lagets insats, framförallt var han nöjd med sitt sista mål då han dribblade förbi tre motståndare. Ett mål som fastställde slutresultatet 6–0 till Malmö FF.

– Det är nog sista målet. Jag har inte dribblat i hela mitt liv nästan så de blev nog lika förvånade som jag och publiken, det var lite roligt.

– Jag har aldrig dribblat i hela mitt liv så jag tror de blev lite förvånade över det och jag kände att var inne i det. Så jag tänkte att nu drar jag upp de här tre på läktaren och där var dom, sen la jag in den med vänstern.

Anton Tinnerholms kontrakt med Malmö FF går ut efter säsongen 2017 och efter kvällens match sitter han nog inte i ett sämre förhandlingsläge för en eventuell förlängning med Malmö FF. Efter matchen sjöng både supportrar och lagkamrater om att han borde förlänga med MFF, något som han uppskattade.

– Det påverkar ju inte negativt om vi säger så. Sen är det en diskussion mellan mig och Malmö och det är roligt att få uppskattning från fans och spelarna också på den biten, absolut. Vi får ta det som det kommer och mitt fokus är på att ta guld först och främst, sen får man se vad som händer.

Efter matchen mottog han både publikens jubel och fick skämtsamt ta emot både penna och papper som skulle signalera en förlängning.

– Jo, det stämmer och jag fick penna och papper när jag tackade publiken, lite humor från publiken och de jublar så fort jag fick bollen. Det är roligt att höra deras uppskattning, visst är det så. Det var en rolig kväll för mig personligen också men framförallt för laget kanske som tar tre poäng, det var det som var det viktiga.

Dock vidhåller han att det endast är en diskussion mellan honom och MFF och att fokus, just nu, är på annat håll. På frågan om han känner någon press på att förlänga svarar han:

– Press och press. Det är en diskussion mellan mig och Malmö men just nu har jag fullt fokus på att ta guldet sen får vi ta det där sen.

Efter MFF:s vinst ikväll och Djurgårdens oavgjorda resultat i Stockholmsderbyt under söndagen ser det nu väldigt ljust ut för Malmö FF i allsvenska tabellen. Fast Anton Tinnerholm vill inte ta ut något i förskott ännu och påpekar att det fortfarande krävs fokus.

– Att det ser bra ut. Att vi gett oss själva en god chans att gå hela vägen. Det är nu det avgörs och det är nu vi ska visa att vi är bäst. Vi ska gå hem och njuta av den här segern men sen kommer det en otroligt viktig match mot Halmstad, där ska vi ha tre nya poäng. Det är väl det som gäller. Något annat snack om att det är klart eller så är bara idiotiskt. Det är nästa match och det är tre poäng, det är det som gäller.

– Om vi spelar på den här nivån så ska det inte vara något lag som kan stoppa oss, men det är upp till oss själva och komma upp där också. Det är inte så enkelt att man spelar så här varje dag utan det är vi själva som måste komma upp i nivå, det är det det handlar om.

Rasmus Hansson

Foto: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close