FotbollMalmö FFNyheter

Tinnerholm – Elfsborg 4–0

MFF och Anton Tinnerholm visade ingen nåd denna afton mot sina motståndare från Borås. Redan i den nionde minuten började helvetet för Elfsborg. Anton Tinnerholm kastade ett inkast till Markus Rosenberg som höll emot sin försvarare, spelade tillbaka bollen till Tinnerholm som löpte ner mot kortlinjen och slog bollen snett inåt bakåt där en Elfsborgsförsvarare stötte in bollen i mål. 1–0 till MFF.

Varken MFF eller Anton Tinnerholm hade planer på att sluta där. I den 40:e minuten bestämde han sig nämligen för att dribbla sig förbi halva Elfsborgs försvar och slå bollen, just det, snett inåt bakåt där en, just det, Elfsborgsförsvarare stod och skarvade in bollen via ribban. Två mål av Elfsborgsspelare, 2–0 till MFF.

2–0 stod sig halvleken ut och MFF var totalt överlägsna Elfsborg som var helt uddlösa, inte ens ett avslut i den första halvleken.

Det skulle inte dröja många minuter av den andra halvleken innan MFF gjorde 3–0. Anders Christiansen blev fälld och straff dömd för MFF. Lagkaptenen Markus Rosenberg klev fram och satte bollen distinkt i målvaktens högra hörn.

Anton Tinnerholm var inte klar på LÅNGA vägar. I den 62:a minuten skulle han återigen dundra fram på sin högerkant och göra vadå? Snett inåt bakåt, överraskande nog denna gång, till en MFF-spelare i form av Erdal Rakip som gjorde sitt fjärde mål på tre matcher. 4–0 till MFF.

I den 72:a minuten var det dags igen. Erdal Rakip sköt och Elfsborgs målvakt (som för övrigt var lagets bästa spelare idag) räddade. Men vad hjälpte det? Anton Tinnerholm, föga förvånande, hade tydligen mer bensin kvar i tanken, klev fram på returen och skickade in bollen. 5–0 till MFF.

Minut 76. Anton Tinnerholm tog bollen på Elfsborgs planhalva och bestämde sig för att gå mot mål, en taktik som fungerat hyfsat tidigare under matchen och denna gång skulle det inte gå sämre. Han dribblar, tråcklar och lobbar sig förbi tre Elfsborgsförsvarare och sig själv men lyckas ändå komma fri mot målvakten och skicka in 6–0 till MFF som blev slutresultatet.

Spelarbetyg:

Johan Dahlin 3 – Inga skott på sig och inga insläppta mål. Svårt att inte vara nöjda med en sådan insats!
Anton Tinnerholm 5 – Ja, vad ska man säga. Anton ”snett inåt bakåt” Tinnerholm gör en ok insats idag. Skämt åt sidan. Inblandad i alla mål utom ett och gör sitt livs match. Är inblandad i allt som händer i matchen och sällan har nog Malmöpubliken sett någon dundra fram så längs högerkanten som han gjorde idag. Heter han Bosse Larsson? Nej, därför kan vi heller inte utdela en 6:a i betyg till hans insats idag.
Lasse Nielsen 3 – Spelar bra tillsammans med Rasmus Bengtsson bredvid sig. Hade lite problem med Fricks huvudspel inledningsvis men ja, en kväll som denna är vi nöjda med Lasses insats.
Rasmus Bengtsson 4 (ut 80) – Är den bästa MFF-försvararen idag (idag räknas inte Anton Tinnerholm som försvarare) och visar att han är i startelvan för att stanna. MFF släpper till ett avslut under hela matchen. Mycket bra insats av Rasmus.
Behrang Safari 3 – Behrang gör en stabil insats idag och inledde matchen bra och visade att det faktiskt finns speed kvar i benen. Ja, vi är nöjda med Behrang idag.

Erdal Rakip 4 – Gör återigen mål och är inblandad i mycket framåt. Har verkligen hittat en roll ute till höger och är bra på att kliva in i banan och hitta en yta där han kan hota försvararna. Bra samspel i första halvlek med Tinnerholm, Rosenberg och Christiansen. Är inne i en väldigt bra form. Mycket bra, Rakip.
Anders Christiansen 4 – Mycket bra i första halvlek då han var delaktig i offensiva spelet. Är den som blir fälld i straffområdet och skapar således MFF:s straff. Viktig för MFF:s offensiv. Mycket bra match av AC idag.
Oscar Lewicki (ut 75) 3 – Gör som vanligt en väldigt stabil match och ligger alltid rätt i sin position. Svårt att inte vara nöjda när MFF vinner med 6–0.
Jo Inge Berget 3 – Lite osynlig framåt och inte inblandad i så mycket i det offensiva spelet. Spelar upp sig i andra halvlek och är viktig för den press MFF vill sätta på motståndarna.

Markus Rosenberg (ut 82) 4 – Är väldigt bra i första halvlek och är, även han, väldigt viktig för det presspel som MFF vill använda sig av. Bra uppspelspunkt och i första halvlek droppar han ner en bit i banan och kan skapa mycket därifrån. Säker straff och snygg tunnel i första halvlek.
Carlos Strandberg 3 – Gör ett bra jobb och är delaktig i mycket framåt. Jobbig för försvararna att möta och vill nog snart att det ska lossna målmässigt i Allsvenskan.

Inhopp:

Bonke Innocent (in 75) 3 – Började skakigt och i hans första aktion höll han på att tappa bollen och fälla en medspelare som kunde gjort att en Elfsborgsspelare hade haft fri gata mot mål. Efter det är han stabil och gör vad han ska. En match som denna är det svårt att inte vara nöjd med hans insats.

Franz Brorsson (in 80) – Spelade för lite för att bedömas.

Alexander Jeremejeff (in 82) – Spelade för lite för att bedömas.

Snittbetyg: 3.58

Betygsystemet:
6: Bosse Larsson-klass.
5: Världsklass.
4: Mycket bra.
3: Vi är nöjda.
2: Njaaa…
1: Ålahueklass.
0: 031-klass.

Rasmus Hansson

Foto: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close