FotbollMalmö FFNyheter

Innocent: Det kommer bli fantastiskt

Bonke Innocent fick så till slut göra sin allsvenska debut för Malmö FF. Nyförvärvet som anlände till MFF:s trupp i somras från norska Lillestrøm SK hade, inför dagens match mot Elfsborg, inte gjort en enda minut i Allsvenskan. I den 75:e minuten byttes han in mot Oscar Lewicki på det centrala mittfältet, något han var glad över efter matchen.

– Jag känner mig väldigt glad. Jag är glad över att jag fick chansen att spela idag. Det var en härlig känsla, både för mig och för laget.

– Det var verkligen skönt. Atmosfären var otrolig och det kändes verkligen bra.

Det har varit en lång väntan på speltid för Innocent sedan ankomsten till Malmö i somras. Det har sagts både det ena och andra om hans tuffa spelstil, till och med att det ska ha varit en av anledningarna till att han inte fått spela. Efter dagens inhopp hoppas han på att få mer speltid i framtiden också.

– Det är min spelstil. Så som du tränar, spelar du. När jag tränar vill jag göra mitt bästa och jag vill visa vad jag kan på träningarna så att jag kan få chansen att spela.

– Jag hoppas på att få spela mer i de resterande matcherna.

Samtidigt säger han också att han hade hoppats på att få lite mer speltid i matcherna innan överkörningen av Elfsborg, även om han förstår tränare Magnus Pehrssons beslut.

– Ja, jag trodde det. När du kommer till ett nytt lag vill du alltid spela. Men när jag kom var det annorlunda och jag fick på att chansen skulle komma.

– Jag är ny i laget så jag måste vänta på min chans.

– Jag behöver veta hur laget spelar och hur tränaren vill spela.

Efter storsegern mot Elfsborg ligger Malmö FF nu väldigt bra till för att ta sitt 20:e allsvenska guld. Bonke Innocent verkar självsäker på att guldet kommer bärgas.

– Det kommer bli fantastiskt! Vinna guld är något jag alltid velat med min karriär. Vi måste jobba hårt i laget för att vinna guldet.

Rasmus Hansson

Foto: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close