FotbollMalmö FFNyheter

Rosenberg om Tinnerholm: Han känner trycket

Malmö FF tog sin andra hemmaseger med 6–0 för säsongen. Den första kom mot Kalmar FF i somras och den andra kom igår mot Elfsborg. Kapten Rosenberg var nöjd med MFF:s insats efter slutsignalen.

– Jag är nöjd. Det ska vi väl alla vara.

Innan vinsten mot Hammarby för en vecka sedan var laget inne i något av en formsvacka, något som man nu verkar ha tagit sig ur ifrån.

– Efter dippen vi hade så har vi stärkt oss. Vi är på tårna och alla är på hugget liksom, man känner det. Speciellt i presspelet, de får inte mycket tid att andas och vi vinner tillbaka bollen hela tiden.

– Alla lag, vart du än hamnar i världen, hamnar man i en dipp under säsong. Det viktigaste är att de inte är långa och att du kommer ur dem på ett bra sätt och det var gjort alla år sedan jag kom tillbaka tycker jag.

– När du kommer i perioder där presspelet inte funkar så kanske du tänker den där extra halvsekunden, då kommer du inte i press som man gör en dag som denna.

Malmö FF ligger väldigt bra till inför slutspurten av den allsvenska säsongen. Med fem matcher kvar att spela ligger laget nio poäng före Djurgården. Något guld vill han inte ta ut riktigt än.

– Det är hur tråkigt som helst att säga men det ligger mycket sanning i det, koncentrera dig på nästa match. I grund och botten är det ju inställningen. När vi alla är påkopplade och springer och löper som vi gör nu så är vi ett fantastiskt bra fotbollslag. Då lägger vi en fin grund och då är det lätt att det kan bli som det blev idag.

Sin egen form och egen säsong är han hittills nöjd med.

– Jag tycker ändå jag varit ganska jämn över hela året om jag ska vara helt ärlig. Det känns extra bra nu. Jag har alltid varit trögstartad men jag tyckte inte jag var det i år. Kanske är jag lite bättre nu än under resten av säsongen.

I mötet mot Elfsborg gjorde han ett straffmål, men denna match hade en annan förgrundsfigur. En viss Anton Tinnerholm låg nämligen bakom fem av sex mål för MFF i matchen. I slutet av matchen gjorde högerbacken ett solomål då han dribblade sig förbi tre försvarare. Tinnerholms insats imponerade på Rosenberg.

– Det är fantastiskt. Han är ju en pådrivare, full med energi och en fantastisk fotbollsspelare. Det han gör idag blir extremt. Fem poäng på en match, det är inte många gånger en högerback gör det. Det är bara att hylla!

– Jag gick inte ens dit, jag gick åt andra hållet och skulle byta skor eller vad jag skulle göra. Det var helt fantastiskt, vilket mål alltså!

Anton Tinnerholms kontrakt går ut efter säsongen, men nog ser både MFF:s supportrar och kapten att Tinnerholm förlänger sitt kontrakt med Malmö FF.

– Publiken var ju på honom idag. Vi sjöng inne i omklädningsrummet också. Vi är alla på honom. Han känner trycket!

Sjöng ni att han skulle skriva på?

– Mmm.

Samma som publiken sjöng?

– Absolut!

Rasmus Hansson

Foto: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close