Nyheter

Efterlysning: Handbollstränare till Landskrona

GW Landskrona är en klassisk gammal handbollsförening.
Tradition och historia är dock inga garanter för en ljus framtid.
– Just nu är vi i behov av både tränare och spelare till vårat damlag. Det är akut, vädjar föreningens ordförande Alexia Lauridsen.

Det har hänt mycket i GW Landskrona den senaste tiden.
Vid det senaste årsmötet i byttes i princip hela styrelsen ut. Alexia Lauridsen tog över ordförandeskapet i “Gubbarna Wargo” – en klubb som helst saknar både herr och pojklag. “Gummorna Wargo” är ett mer passande namn för tillfället.
– Jag har ingen annan koppling till handbollen mer än att min dotter började spela för något år sedan. Jag kom in i styrelsen som sekreterare och på den vägen är det.
– Som tur är känner jag att vår vice ordförande, Ann-Sofie Nilsson som har spelat mycket och har egna barn i klubben, är beredd att backa upp mig kring det sportsliga. Vi är ett bra team i styrelsen.

Det har stormat en del på sistone?
– Jo… Sedan jag tog över i maj har det hänt en del. Bland annat måste vi organisera en rotation av träningstider i olika hallar eftersom de bygger om Puls Arena. Vi är flera föreningar som samsas om idrottshallen och har flyttat runt lite.

Sportsligt sett är det dock knepigare.
– Största utmaningen som vi jobbar med nu är att hitta en ny damlagstränare.
Något som är enklare sagt än gjort. Åtminstone för en förening som inte har någon ekonomi att luta sig mot.
– En del tycker att vi agerat fel som inte behållit eller skaffat en ny tränare som får betalt, men vill göra allt korrekt och har fått full backup från både Skåneidrottens juridiska avdelning och Skånska Handbollsförbundet.
– Som bäst kan vi erbjuda ett basbelopp till den som vill träna laget. Någonting annat går inte. Allt ska skötas korrekt. Vita pengar i alla led.

Alexia går härmed ut med en efterlysning:
– Vill någon ta över vårat damlag så hör av er till mig på 070-8200509. Ni kommer inte att bli rik, men kommer förhoppningsvis få väldigt skoj.
Tränardramat innebär att det är osäker status på om damlaget ens kommer till spel.
– Förhoppningsvis löser det sig, men det är sju-åtta stycken spelare som sagt att de är beredda att hoppa av. Kanske måste efterlysa spelare också? Vi blir gärna fler hur som helst.

Hur ser det med återväxten i klubben?
– Vi startar bollskolan den 6 oktober för de som är födda 2010-2011 och även för dem som är något äldre. Bollskolan börjar 5 okt kl 18-19 på Västervångskolan. F03, F04 och F05 är lagen vi har i seriespel. Tyvärr har vi inga pojklag, men det är gott om killar i bollskolan så jag hoppas att vi kan behålla dem.
– Vår vision är att GW Landskrona ska bli så stora som de en gång var. Det ska göras på rätt sätt, avslutar Alexia Lauridsen.

Bilden: Ann-Sofie Nilsson och Alexia Lauridsen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close