skanesport_desktop-panorama-1

HandbollNyheter

Sivertsson: Det är nu det gäller för oss

Jumbon och nykomlingen i Handbollsligan, OV Helsingborg, hade fyra raka förluster inför kvällens Skånederby mot sjundeplacerade Ystads IF. Det skulle bli en femte raka förlust för det gröna laget från Helsingborg.

Det blev en målrik tillställning i kvällens Skånederby och det var en målrik första halvlek med 31 mål gjorda. Lagen höll jämna steg med varandra till en början, men successivt lyckades YIF dra ifrån målmässigt. Efter 18 minuter hade laget lyckats skaffa sig en fyramålsledning och efter det var OV Helsingborg aldrig nära igen. I paus stod 13–18 till YIF och Niklas Kraft i OV-målet hade en riktigt jobbig första halvlek med endast en räddning på arton skott och en räddningsprocent som låg på sex procent. Kanske saknade OV Helsingborg sin gamle målvakt Jane Cvetkovski som nu vaktar Ystads IF:s mål.

– Vi släpper in 18 mål och det är några för många för att det ska vara riktigt bra tycker jag. (Niklas) Kraft får inte riktigt den hjälp han behöver och då rinner det iväg lite tyvärr, sa OV Helsingborgs David Florander till C More i halvtid.

OV Helsingborg kom inte närmre YIF i andra halvlek och laget från Ystad kontrollerade även den andra halvleken totalt. Matchen slutade 28–33 och OV har nu fem raka förluster i Handbollsligan. Tränare, Ulf Sivertsson, medger att laget har en del att jobba på.

– Vi behöver förbättra jättemånga saker. Det är stor skillnad på Allsvenskan och Elitserien (Handbollsligan). Vi får lära oss hela tiden och jobba hårt med saker som inte fungerar. Idag har vi exempelvis väldiga problem med försvar- och målvaktsspel. Vi gör rätt så mycket mål men kontringsspelet måste bli bättre för att klara av det på denna nivån.

– Vi ska gå in i ett antal matcher här nu med motstånd som kommer ligga på vår planhalva där nere, så det är nu det gäller för oss, sa Ulf Sivertsson till C More efter matchen.

Laget var aldrig riktigt nära i matchen och Ulf Sivertssons mannar från Helsingborg får nog snart börja ta sin poäng, innan poängtåget lämnat perrongen och hunnit tuffa iväg alltför långt för att hinna ikapp.

Ystad IF visade idag att man är några nummer större än sina skånska motståndare och tog sin tredje raka seger och har nu hakat på lagen i toppen.

Ystads IF spelar sin nästa match på söndag då man möter HIF Karlskrona på hemmaplan. Nästa match för OV Helsingborg är också HIF Karlskrona, ett lag som hittills tagit noll poäng, som man möter på bortaplan torsdagen den 5:e oktober.

Rasmus Hansson

Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close