FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF vill nå eliten så snabbt som möjligt

Trelleborgs FF:s damlag vann sin serie för andra året i rad och kommer nästa säsong spela i division två. Tränaren, Mats Nielson, vill se till att laget når Elitettan på kortast möjliga tid. Utöver att laget avancerat en division finns det även andra saker att se fram emot nästa säsong.

Laget vann årets division tre i stor stil utan en enda förlust på kontot och endast två oavgjorda matcher. Laget var dessutom överlägsna i statistiken kring antal gjorda/insläppta mål. Tränare Mats Nielsen är nöjd med årets säsong.

– Vi inledde ganska starkt men det blev lite trögare mot slutet. När det blev höstsäsong så hade vi mött alla lag en gång redan så det blev lite lättare för dem att anpassa sig efter vårt spel. De flesta matcherna möter vi lag som har tio spelare i eget straffområde, då blir det ju ganska trångt. Annars är vi väl nöjda med säsongen som sådan. Vi har inte förlorat någon match även om vi hade en svacka då vi inte riktigt gjorde vad vi skulle, men vi lyckades vända på den trenden.

Nästa år blir det spel i division två för laget och där kommer motståndet bli tuffare. Mats Nielsen är noggrann med att poängtera att laget måste fortsätta utvecklas för att klara av den fortsatta klättringen uppåt i seriesystemet.

– Vi jobbar mycket med att komma upp i ett mycket högre bolltempo och kunna hantera boll i en högre hastighet. Det är ju en förberedelse inför nästa säsong där det kommer vara ett högre tempo på bollen. Så vi behöver hela tiden förbättra kombinationen mellan teknik och hastighet.

TFF startade upp sitt damlag 2016 med sikte på att bli ett elitlag så snabbt som möjligt. Något som laget fortsätter att sikta mot och intresset för laget växer från andra spelare.

– Första steget är att nå Elitettan på kortast möjliga tid. Nästa år är det division två som gäller. Vi kommer kanske behöva få in några spelare till i truppen och då siktar vi framförallt på att få in spelare med rutin från division ett och uppåt. Det finns redan en del spelare som visat intresse. Det kommer per automatik när man är ett framgångsrikt lag och man spelar en offensiv fotboll som gör mycket mål och vinner matcher. Då är det betydligt lättare att attrahera kvalificerade spelare, säger Mats Nielsen.

Till nästa säsong i division två kommer Trelleborgs FF dessutom möta stadsrivalen IFK Trelleborg i ett hett derby. Något som Mats Nielsen ser fram emot.

– Det ska bli skitroligt! Vi har velat möta dem (IFK Trelleborg) sen vi startade upp damlaget i TFF men de har inte varit intresserade av att möta oss. Nu kan de inte undvika det längre! Vi tycker det ska bli extra roligt med ett derby nästa säsong, jag tror tjejerna ser fram emot det också. Det kommer bli en tuff drabbning.

– Derby är ju det bästa som finns, avslutar Mats Nielsen.

Rasmus Hansson

Foto: Björn Sandberg

Relaterade artiklar

Back to top button
Close