Nyheter

F1 goes esports

Formel 1 är en av de optimala sporterna för den adrenalinjagande och äventyrslystna människorna. Extremt hög fart, fräsiga bilar och enormt mycket pengar inblandat med livet som insats, det kan inte annat än att intressera en bred grupp människor med alla de attribut som F1 erbjuder. Det har sedan tidigare också varit möjligt att vara en F1-förare hemma vid sin TV via någon av alla de spelkonsoler som finns, men för att öka intresset ytterligare och sätta F1 ytterligare på kartan lanserar man nu en F1 esport turnering där man kan tävla för att vinna fina priser och ta sig till riktiga F1 i Abu Dhabi i november. Esport är ständigt växande sett över hela världen just nu och det blir bara större och större då det i mångt och mycket tar bort de geografiska begränsningarna som i annat fall kan finnas mellan oss i vissa sporter. Här går det att mäta krafterna dagligen med varandra trots att man sitter på varsin sida av jordklotet, detta har också börjat synas i prispengarna som märks i de spel som varit tidigt ut bland esporterna, det är kanske inte alltför långt bort innan även F1 är där, detta är helt klart ett steg i rätt riktning.

Så hur fungerar det?

Först och främst behöver du en PC, ett Xbox eller ett PS4, därtill behöver du din upplaga av F1 2017. För att sedan kunna delta behöver du vara 16 år eller äldre och gå in på F1 Esports för att registrera dig och linka ihop ditt spelkonto med ditt nyligen skapat F1 Esports-konto. Därefter är det bara att börja försöka kvalificera sig till semifinalen dit de 40 bästa blir uttagna. Du kan försöka hur många gånger som helst och det är gratis att deltaga i tävlingen. Kvalificeringen pågår fram till den 26e september därefter görs utplockningen av de bästa till semifinalen som går av stapeln 10-11 oktober. Som sagt är det inte svårare än så här för att få din möjlighet att uppleva F1 på riktigt, med de allra bästa och det enda du behöver göra är att visa vem som är bäst på F1 Esport.

F1 2017 och de välkända banorna

Spelet innehåller precis som verkligheten och tävlingen alla de stora och ikoniska racingbanorna som du kan endast sett på TV. Det är Abu Dhabi Grand Prix, Silverstone Circuit, Albert Park Circuit, Suzuka International Racing Course, Circuit de Monaco med flera. Inte nog med att alla dessa städer är stora och har mycket annat att erbjuda också, deras racingbanor är otroliga upplevelser också. Ta exempelvis Monaco och Circuit de Monaco, det är välbesökt från världens elit för att komma och se högklassig formel 1 och arrangemangen runt om kring brukar inte vara sämre de. Monaco är exempelvis också känt för att vara en stor och välbesökt casinodestination i Europa och med eliten på plats är detta ett område som verkligen blommar, det lilla och exklusiva Monte Carlo.

Kuriosa om pengar i formel 1

Att det är farligt men också välavlönat att köra formel 1 är välkänt, men vad tjänar egentligen eliten inom formel 1? Och har vi någon svensk som klarar av att leva som formel 1 förare? Lewis Hamilton är den krönte konungen inom formel 1 sedan ett par år tillbaka och drar in rejält med flis för sitt gasande i Mercedesen, han tjänar exklusive bonus omkring 300 miljoner svenska kronor i sitt grundkontrakt. Detta toppas dock av herr Sebastian Vettel som har den helt otroliga kontraktslönen om cirka 500 miljoner kronor om året vilket är mest i världen inom F1. Mellan dessa två herrar placerar sig också en viss Fernando Alonso som glider runt i sin McLaren och drar in knappa 400 miljoner svenska kronor per år. Marcus Ericsson är vår främste svensk inom sporten och drar tyvärr inte in i närheten av de lönerna som herrarna ovan gör. Den årliga kontraktslönen för svenska är cirka 4 miljoner svenska kronor vilket är omkring 10 % av vad de allra bästa har i sina kontrakt.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close