IK PanternIshockeyNyheter

Hemma är Pantern en fullpoängare

Två bortamatcher har gett noll poäng för IK Pantern i Hockeyallsvenskan. Men hemma i Isstadion igen följde laget upp 1-0 mot Timrå med en ny fullpoängare. Den här gången var det Västervik som fick stryk med 4-3.

Ett trendbrott blev det dessutom. Fyra mål var lika många som Pantern gjort totalt på de tre första matcherna.

– Det kan man gott kalla att bryta en trend och så gjorde vi ju det avgörande målet i Powerplay, konstaterade Panterns assisterande tränare Fredrik Hallberg.

Men Västervik blev mer svårtuggat än det såg ut från början. IKP gick loss till 2-0 i den första perioden och dominerade rejält. Bra spel bjöd man också på. Men sedan kröp Västervik in i skinnet på Pantern och i början av den tredje perioden var laget ikapp vid 3-3.

Många av de 613 på läktare mindes säkert förra omgångens match mot Oskarshamn då Pantern också ledde med 2-0. Det slutade med förlust med 2-6.

Fredrik Hallberg tyckte dock inte att matcherna eller insatserna påminde om varandra.

– I Oskarshamn hade vi mest tur som fick 2-0. Egentligen var vi dåliga hela matchen. Idag var vi riktigt bra första 15. Därför var det nog ingen i laget som tänkte på Oskarshamn. Det var nog mest folket på läktaren. Efter 3-3 såg det dessutom stabilt och bra ut.

4-3 kom också bara ett par minuter efter 3-3. Tobias Ekberg (bilden, foto: Bildbyrån) dundrade in pucken när han fick en rensning från Västervikförsvaret rakt i gapet. Efter det såg det stabilt ut. Och om inte Olle Liss missat öppet mål i slutet av den andra perioden hade segern förmodligen blivit klarare.

På de två första hemmamatcherna har Pantern lockat 632 respektive 613 åskådare, det vill säga ungefär där snittet i Isstadion låg förra säsongen. Nästa hemmamatch lär det dock bli ett rejält lyft. Den 6 oktober kommer Leksand på besök. Innan dess ska Pantern till Karlskoga med ett nytt trendbrott att jaga; första bortapoängen.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close