FotbollNyheter

Kiviks AIF gör Esperöds SK sällskap upp i sexan

Esperöds SK vann herrarnas division sju sydöstra före Kiviks AIF och nästa säsong spelar båda klubbarna i division sex. Tränarna, Stefan Pettersson i Kivik och Tobias Eriksson i Esperöd, är nöjda med säsongen som varit.

– I stora hela har det varit kanon. Vi tog ju upp Kivik i division sex igen, så det har varit jättebra, vi får vara nöjda med det helt enkelt. Vi siktade egentligen på första platsen men Esperöd var jätteduktiga i slutet och tog väldigt många segrar. De är värdiga vinnare och spelar fin fotboll, säger Stefan Pettersson.

– Det har varit en bra säsong tycker jag. Det har rullat på bra efter att vi inledde säsongen med en förlust. Då undrade man hur det skulle sluta. Men sen fick vi några enkla segrar och kom in flytet, tappar visserligen poäng mot Kivik i två matcher men lyckades slå dem tredje gången. I stora hela har det varit en bra säsong, säger Tobias Eriksson.

Nästa år kommer alltså båda klubbarna spela i division sex. Båda lagen behöver bredda trupperna och det finns lite att förbättra till nästa säsong anser tränarna.

– Vi behöver bredda truppen lite. Det är tunt när det blir lite skador och man får ringa ihop en trupp. Kan vi bredda truppen tror jag det kommer gå jättebra nästa år, säger Stefan Pettersson.

– Det som vi gör idag ska vi ju förbättra ytterligare lite till. Jag tycker vårt försvar har funkat riktigt bra detta året. I sexan är det nog en del lag som kommer underskatta oss lite, det tror jag vi kan leva lite på. Vi kan förbättra försvarsspelet över hela banan och få ett bättre tålamod i vårt passningsspel. Då tror jag vi kan lyckas bra i sexan, berättar Tobias Eriksson.

Båda lagens tränare verkar se nästa säsong i division sex som en säsong då man ska försöka etablera lagen i sexan. Båda tränarna verkar ha realistiska förväntningar på nästa år och vill inte ha för höga förhoppningar på vidare avancemang. Dock menar båda tränarna att det beror lite på vad klubbarna lyckas värva in under vintern.

– Vi får se vilka som stannar i gruppen, förhoppningsvis stannar hela laget. Kan man då bygga på finns det chans till bättre resultat nästa år, men man får vara realistisk. Man får kolla efter december vilket lag vi har och utvärdera därefter, berättar Stefan Pettersson

– Första året kommer vi väl försöka etablera oss och först och främst försöka hålla oss kvar i sexan. Esperöd har ju varit ett jojo-lag mellan sexan och sjuan. Prio ett är att vi ska göra oss till ett stabilt lag i sexan och sen får vi se vad det blir för nyförvärv. Sen får vi se om vi kan krydda till truppen lite nu, säger Tobias Eriksson.

De båda lagen kommer alltså mötas igen nästa år, om klubbarna blir placerade i samma division sex-serie. Båda tränarna anser att det var rättvist att båda lagen gick upp, däremot verkar det finnas olika sätt att se på hur fotboll ska spelas i de båda klubbarna.

– De (Esperöd) är ett roligt lag att möta, ett spelande lag. Det blir roliga matcher, ett bra lag som inte gnäller. Det känns bara kul att de tog sig upp och att deras fina fotboll lönade sig. Det är bara att gratulera till seriesegern och att de var värdiga vinnare, avslutar Stefan Pettersson i Kiviks AIF.

– De (Kivik) har många bra spelare individuellt tycker jag. Deras sätt att spela är väl ingenting som tilltalar mig men det har varit ett vägvinnande sätt för dem och de har varit tunga att möta. Men det är det bästa laget vi mött denna säsong och de är värda att gå upp tycker jag, avslutar Tobias Eriksson i Esperöds SK.

(Bilden är tagen från klubbarnas möte i division sju sydöstra i september månad)

Rasmus Hansson

Foto: Sofia Boman

Relaterade artiklar

Back to top button
Close