FotbollMalmö FFNyheter

Anders Palmér blir tränare i Ystads IF

En match återstår för Anders Palmér i MFF U19. Sedan tar han över division 5-laget Ystads IF.

– Jag ville ha ett eget A-lag på seniornivå igen, har förälskat mig i lugnet på Österen och fick verkligen ett bra intryck av Ystads IF. Det här ska bli kul och en riktig utmaning. Ystads IF ska ligga högre än i division 5. Få se vad vi kan göra åt det, säger Anders Palmér.

Han hyllar förutsättningarna i klubben och omgivningarna.

– Idrottsplatsen är magisk och planerna världsklass. Dessutom har YIF en bra ungdomsverksamhet. Eftersom spelarna inte får betalt är det den vi får bygga på och jag hoppas att jag kan vara med och bidra till att fler av talangerna stannar i klubben.

Anders Palmér (bilden, Foto; Bildbyrån) berättar att det inte bara är det nya uppdraget som lockar honom till Ystad.

– jag kommer förmodigen att flytta dit också och har ansökt om att få jobba på MFF-akademin i Ystad istället för i Höör.

Just nu arbetar han i akademin i Höör fyra förmiddagar i veckan, en tjänst som han hoppas få flyttad till Ystad.

Han kommer även att fortsätta sitt uppdrag i Hammenhögs IF:s damlag som spelar i division 1.

– Jag är ju en slags mentor där och är på plats minst en gång i veckan. Vi kommer att ta en topp 4-plats i år och på sikt vill vi väldigt gärna spela i Elitettan. Det är hur kul som helst, där också.

Går det som Anders Palmér vill kommer han alltså att ha tre fotbollsben i sydost – Ystads IF, Hammenhögs IF och akademin i Ystad – och bo i Ystad.

– Målet är att slippa pendlandet och hitta lugnet.

I MFF har Anders Palmér vunnit massor både som spelare och tränare. Han har även fört upp Pelister från division 6 till 3 och BW90 till division 2. Nu ska han försöka få Ystads IF att närma sig elitfotbollen i handbollsstaden Ystad.

I YIF ersätter Palmér György Millinkhoffer. Oskar Ottersten kommer fortsätta som assisterande tränare.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close