FotbollMalmö FFNyheter

Oklart när Sarfo är tillbaka i MFF-truppen

Kingsley Sarfo saknas i MFF-truppen till morgondagens match mot Halmstads BK.

Fotbollskanalens och Kalla faktas avslöjande att Sarfo kört bil utan giltigt körkort sammanfaller i tiden, men MFF hänvisar fortfarande till personliga skäl. Samtidigt som man bekräftar att han gjort sig skyldig till det han anklagas för och tar avstånd från det.

– Det är givetvis inte bra det han gjort. Men det är personliga skäl som gör att han inte är med i truppen, säger MFF:s VD Niclas Carlnén.

Till MFF har Kingsley Sarfo hänvisat till ett internationellt körkort han felaktigt trodde fortfarande gällde i Sverige och att han i väntan på uppkörningen för ett svenskt körkort kört utan att kolla att han verkligen hade rätten att göra det.

I sin bedömning har MFF utgått från att det stämmer. Klubben har dock inte sett det internationella körkortet Sarfo hänvisar till.

– Jag har inte sett det. Men vi utgår från att hans version stämmer.

Kommer Kingsley Sarfo att vara tillbaka i träning nästa vecka och aktuell för nästa match?

– När han är tillbaka vet vi inte nu eftersom anledningen till att han inte är med mot Halmstads BK inte är en bestraffning på grund av körkortshistorien utan handlar om de personliga skälen, säger Niclas Carlnén.

MFF-tränaren Magnus Pehrsson hänvisar till Carlnén, men betonar att det inte är okej att köra utan giltigt körkort.

– Det är inte acceptabelt och precis som han själv säger ett stort misstag som han förhoppningsvis lär sig av, säger han.

Kiingsley Sarfos plats i truppen tas av Magnus Wolff Eikrem, som är okej efter sin fotskada.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close