FotbollMalmö FFNyheter

Säker seger för MFF U17 i slutspelsjakten

MFF U17 vann bortamatchen mot Jönköpings Södra med 4-1. Med två omgångar kvar att spela har därmed MFF minst fyra poängs försprång till trean nedanför slutspelsstrecket.

HIF är fem poäng efter. IFK Göteborg kan krympa det lagets avstånd till fyra, men då måste man vinna en hängmatch mot ledarlaget Elfsborg imorgon.

– Det går inte att ta ut något i förskott. Vi kan ta noll poäng och vi kan ta sex. Givetvis går vi för att ta sex, säger MFF-tränaren Robin Asterhed.

På MFF:s restprogram står Halmstads BK hemma och IF Elfsborg borta.

Vinnaren av slutspelet kvalar till UEFA Youth Leauge dit MFF var direktkvalificerat de två Champions League-åren och fick massvis med nyttiga matcher, som härdade flera av spelarna som nu är med i A-truppen.

– Hammarby kvalar just nu mot Ajax. Det är matcher vi också gärna vill spela.

Mot Jönköpings Södra gick MFF loss till en halvtidsledning med 2-0 utan att spela bra.

– Prestationen var så där. Den första halvleken var rätt jämn. I den andra blev det bättre, men det var då de gjorde 2-1. Jönköping försökte spela mot oss och generellt sett har vi faktiskt haft lite svårare mot lagen som gjort det.

MFF hade vissa problem med sjukdomar i laget samt Gustaf Winroth avstängd och kom till spel med följande elva:

Måns Ingvarson – Albin Sundgren, Johan Rapp, Linus Borgström, Yahya Kalley – Samir Polozen, Yasin El Harrab – Amel Crnalic – Leo Cariboni Killander, Granit Rushiti, Patriot Sejdiu.

Målen gjordes av Patriot Sejdiu 2 (2-0 och 4-1) samt Granit Rushiti och Samir Polozen. De två sista målen kom alldeles i slutskedet av matchen.

Bäst i laget var kaptenen Linus Borgström.

J Södras mål gjordes av Max Johansson.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close