FotbollMalmö FFNyheter

Rakip: Man vet aldrig när det händer

Erdal Rakip har varit en av höstens formstarkaste spelare i Malmö FF. I matchen mot Halmstad låg han bakom ett mål då han slog bollen på Halmstadförsvarare som styrde bollen i mål. Återigen förstärker han sina aktier kring en eventuell förlängning av sitt kontrakt med MFF.

Erdal Rakip var siste MFF:are på bollen när laget gjorde 1–0. MFF vann till slut med 2-0 efter ytterligare mål av Markus Rosenberg. Erdal var själv nöjd med matchen, han är även nöjd med sin nuvarande formkurva.

– Det är fortfarande tre poäng men det hade kunnat slutat med mycket mer. Vi skapar våra målchanser.

– Just nu rullar det på. Jag är i bra form. Målen kom inte idag men det är okej, så länge vi vinner är det bra.

Rakips utgångsposition i laget är från högerkanten. Senaste tiden har han gjort många poäng från sin position och är nöjd med sin roll i laget.

– Jag spelar ju på kanten men kommer in mycket i mitten, jag känner mig nästan som en 10:a. Speciellt offensivt kan jag komma in och röra mig hur som helst nästan. Jag har kommit in mycket bra i den rollen.

– Redan från början har han (Magnus Pehrsson) åt mig att kliva in mer i mitten. Senaste tiden har det blivit mer och mer och då blir man öppen där och kan röra om.

Säsongen hittills är han nöjd med och han har stått för åtta mål och en assist, även om han själv betonar att han, spelmässigt, inte är så mycket bättre än tidigare säsonger.

– Jag har utvecklats hela tiden. Detta året har gått bra, speciellt poängmässigt. Jag har gjort mer poäng. Spelmässigt har jag varit lika bra men jag har gjort mer poäng och då lyser man lite mer. Det är kul när det går bra.

21-årige Rakip har gjort 21 starter på 24 matcher i Allsvenskan i år och är glad över det förtroende han fått från tränare Pehrsson.

– Han har trott på mig sedan första matchen tills nu. Det förtroende han gett mig är viktigt gör att man växer som spelare hela tiden. Då blir man bättre hela tiden.

Hans kontrakt med Malmö FF går ut efter säsongen. Men än finns det inget konkret han vill berätta om eventuella förhandlingar kring en förlängning.

– Agenten sköter det så jag gör mitt på plan.

– Det kan jag inte ge något svar på. Det kan hända imorgon det kan hända i slutet av säsongen. Man vet aldrig när det händer, vi får se hur det blir.

Senaste matchen var det Anton Tinnerholm som fick leda klacken efter slutsignal och fick en ramsa om uppmaning att skriva nytt kontrakt. Idag var det Rakips tur, något han själv gillade.

– Det är kul att höra. De visar att de gillar mig och man blir glad av att höra sånt.

Rasmus Hansson

Bild: Christian Örnberg, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close