skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Torn två matcher från division ett

Torn var illa ute mot tabelljumbon Nybro, men kunde efter en hel del dramatik vända hem till Stångby med tre poäng och fortsatt serieledning.
Nu är division ett nära.

Efter en mållös första halvtimme fick Daniel Thulin läge att dra in en frispark i boxen. Bollen passerade alla skallar och blickar och dök sedan ner på insidan av stolpen. 1-0 kom logiskt sett till spelfördelningen, men det var ingenting som skulle hålla i all evighet.
– Vi kontrollerade förta halvlek totalt, Thulins mål var därför förlösande och vi hade ett par chanser där vi borde ökat på ytterligare, säger Richard ”Kalle” Ringhov.

Nybro, som krigade för livet, satsade främst på långa bollar och snabba omställningar – och det var just en sådan som resulterade efter en timmes spel. 1-1 innebar att Torn plötsligt var nere på tredje plats i tabellen, men bara för en stund…
Med kvarten kvar stegade André Johansson ännu en gång fram till elvameterspunkten för att förvalta en utdömd straffspark.
– Vi hade förväntat oss att Nybro skulle gå helt för det och i andra halvlek får vi det lite tufft. De lyfte konstant i 40 minuter och det blev en matchbild där vi nickade undan och de försökte vinna andrabollar. När de fick in en kvittering på just en vunnen andraboll hamnade vi i mental brygga.
– Därför tycker jag att grabbarna visade prov på otroligt stark vinnarmentalitet när vi sedan radade chanser på omställningar – och det var också en sådan som vi fick straff på.
– Killarna gjorde det fantastiskt bra och även om det inte är något skönspel. Philip Mårtensson i mål gjorde en fantastisk räddning i slutminuterna. Normalt sett borde vi ha vunnit med ett mål till, men många var tagna av stundens allvar.

Torn har kvar att möta Vimmerby hemma och Lindsdal borta. Vimmerby är nästjumbo och förlorade senast hemma mot Hässleholms IF. Lindsdal har ingenting att spela för som mittenlag och förlorade idag med 3-0 borta mot Österlen.
Stundens allvar väntar då också?
– I veckan handlar allt om en process som vi ska prata om i veckan. Vi ska skapa trygghet och måla upp positiva bilder. Vi ska hålla oss till det vi sagt att vi ska göra. Alla måste följa våra ramar och kollektivt ha tålamod för att vänta ut de chanser vi får.
Några avstängningar eller skador som stör?
– Nej. Även där har disciplinen varit fantastiskt. Det känns också riktigt bra. Nu gäller det att längta till nästa helg, avslutar ”Kalle”.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close