HandbollHandbollsbloggenNyheter

Zorans H43-comeback och lyckade premiärer för nya lag

Efter den ytterst hedersamma förlusten (igen) mot Barcelona var vi kanske en del som var försiktigt optimistiska inför IFK Kristianstads bortafight mot Pick Szeged.
Det blev också spännande. I fem minuter.
Ungrarna var så oerhört mycket starkare, hårdare och beslutsamma. jag kan inte nämna någon i Kristianstad som var i närheten av sin maxnivå, vilket såklart krävs för fullpoängare på resande fot i CL. 36-27 (20-11) är siffror som är fullt rättvisa.

Det är bara att stirra ner i söndagsgroggen och ta sig an morgondagen.

***

Som så ofta under säsongsupptakten så trillar det in resultat som får en att haja till och nicka som en professor: “Jaha de är SÅ bra i år och de där är SÅ svaga den här säsongen”.
I Handbollsligan hade jag trott mer om Karlskrona än vad de hunnit visa upp så här långt. Deras första halvlek mot Ystad var genant svag. YIF sprang upp till 23-10 i halvlek och det var som om Blekingelaget hade bly både i skor och i huvud.
Att Ystad skickade fram Ludvig Hallbäck (fyllde 17 år häromdagen) var en kul detalj men den som gladdes mest gällande den här matchen var förmodligen sällskapet i Helsingborg.
Det verkar onekligen vara så att jumboplatsen, med direktnedflyttning som följd, verkar vara vikt åt antingen OV eller Karlskrona.
På torsdag möts de. I Karlskrona…

Vi noterar också att Aranäs sannolikt är för bra för att hamna efter något av nyss nämnda bottenlag.
LUGI åkte idag upp till Kungsbacka och dominerade från början till slut, även om jag blev lite konfunderad när 25-30 blev till 28-30 inför slutminuten.

Om Alfred Jönssons magiska form håller i sig?
Tja. Tio baljor idag var väl hyfsat?
Frågan är vilken tysk eller dansk klubb han spelar i nästa säsong.

***

I de lägre divisionerna noterar vi att:

Warta är favoriter till att sopa hem den södra ettan och Göteborgslaget sopade undan Vinslöv med hela 30-19 .Ett ungt och fredjdigt H65 kunde i sin premiär slå YIF U med uddamålet och Simon Bengtsson är en målvakt som håller högre upp.

Zoran Roganovic blev femmålsskytt i sin återkomst i H43 Lund. Nykomlingen i division två bortalsog Malmö HP med 23-31. Kan tänka mig att det fanns en del punktmarkering med i bilden här…
I samma serie kunde även Lågan och Trelleborg vinna sina respektive premiärer. Gemensamt för samtliga lag är att det finns förhoppningar på division ett.
Förresten. Även det hårdsatsande damlaget H43 fick en bra start på säsongen. Seger med 24-26 borta mot Dalhem. Det fick dock inte snackelag 2, YIF Dam, som föll mot Farmen i sin division ett-premiär.

Kävlinge är en förening med många duktiga ungdomslag och där skulle de behövas ett representationslag som spelar högre upp än i division tre. Seger med 27-21 mot Hök var ett första steg i rätt riktning.

Division fyra då?
Well. Helt nya Kuststaden (Trelleborg) och pånyttfödda IK Sund vann båda sina premiärer mot Svedala (också nystartat) respektive Björnen.
I den serien spelas för övrigt derbyt mellan Björnen och Tomelilla den 27 oktober. Nyss löning och fredagskväll ute på vischan. DET derbyt bör ni inte missa. Allvarligt…

Relaterade artiklar

Back to top button
Close