FotbollMalmö FFNyheter

Rosenberg: Just nu vet vi lika lite som ni

Malmö FF vann matchen mot Halmstad BK med 2-0 efter ett självmål och ett mål av Markus Rosenberg. En match som kapten Rosenberg hade blandade känslor inför efteråt.

– Det var skönt. Vi borde väl gjort några mål till då vi hade rätt mycket chanser. När vi väl gör 2-0 så är det slut. Lite läskigt att bara ha 1-0, det var skönt andra målet kom.
– Inte alls lika pigga ben idag, varken från min eller lagets sida. Men det viktigaste var tre poäng och det fick vi.

Det senaste dygnet har, för MFF:s del, mycket kommit att handla om den lagkamrat som misstänkts för våldtäkt mot barn. Rosenberg menar att det som skett inte påverkat laget då man fortfarande inte vet vad som hänt ännu.
Hur påverkar det som har hänt laget?
– Ingenting egentligen eftersom vi inte vetat något. Vi har blivit lite informerade av Niclas (Carlnén) men det har varit fullt fokus på matchen. Det är inget vi kan påverka.
Hur går man vidare?
– Vi vet ju inte vad som har hänt. När vi väl vet vad som har hänt kan vi ta diskussionerna därefter. Just nu vet vi lika lite som ni gör.
Påverkar det bilden av klubben tror du?
– Nej, det hoppas jag inte. Vi jobbar så mycket runtomkring fotbollen och våra värdegrunder. Vi pratar ofta om det, informerar alla och tar hand om varandra. Vad folk gör utanför kan du påverka, men inte styra. Alla är individer och får ta hand om sig själv. Sen försöker vi alla hjälpa varandra men vi kan inte styra folk 24 timmar om dygnet.
Får du som lagkapten en större roll när något sånt här händer?
– Det tror jag inte. Det är väl en större roll på Danne (Andersson) och Niclas (Carlnén) i så fall. Att hålla oss informerade och berätta hur alla ska bete sig och allt. Det är väl egentligen de som har den största rollen. Vi spelare kan inte göra så mycket.
Blir man chockad som lagkamrat?

– Klart. Absolut.

Malmö FF leder fortsatt Allsvenskan med nio poäng efter segern mot Halmstad BK. Om resterande program och om sluttampen av säsongen säger han följande:
– Vi är i en position som är riktigt bra. Vi är i en fas också som är riktigt bra. Även om vi inte kommer upp i den standarden som vi gjorde senast. Man känner ändå att vi är påkopplade och att vi är jäkligt vassa. Det gäller att fortsätta där. Vi har varit duktiga efter den här svackan med att fokusera på en match i taget.

Det allsvenska guldet kan säkras för MFF:s del redan efter match mot IFK Norrköping om både AIK och Djurgården tappar poäng i sina matcher. Något Markus Rosenberg säkrar gärna ett eventuellt guld så tidigt som möjligt.
– Jag gör det gärna mot Norrköping borta. Ju tidigare desto bättre, så klart, avslutar Rosenberg.

Rasmus Hansson
Foto: Christian Örnberg, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close