skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF missade tre poäng i slutsekunderna

Efter Brommapojkarnas oavgjorda resultat i helgens match mot GAIS hade Trelleborgs FF chansen att plocka in poäng på BP som just nu innehar andraplatsen i Superettan. TFF var nära segern mot Varbergs BoIS – men bara nära. 

Oktober, Superettan och två lag inblandade i kvalstrid, om än i olika delar av tabellen. Varberg för att undvika kval till Division 1 och TFF för att, minst, nå en kvalplats till Allsvenskan. Vångavallens plan var precis så regntung som bara Vångavallen kan vara i oktober månad och stundtals halkade spelarna runt mer på gräsmattan än 6-åringar i skridskoskola.

TFF inledde matchen bäst och lyckades skapa flertalet chanser mot Varbergs mål, flest chanser skapade anfallsduon Dino Islamovic och Zoran Jovanovic som visade prov på fint kombinationsspel sinsemellan.
Trelleborg fortsatte att vara det spelförande laget och höll, planen till trots, bollen på marken och skapade mest målchanser under första halvlek. Varberg stack upp och var inte helt ofarliga framåt, dock även de utan att bra något mål.

0–0 i paus.

Andra halvlek inledde likt den första. Trelleborg med ett spelövertag och ett Varberg som stack upp och skapade ströchanser. Kvalitén i matchen sjönk ju längre matchen och den tunga planen underlättade inte för spelarna. I slutskedet av matchen skulle det dock börja hända saker.

Minut 76. Nyss inbytte Erik Andersson satte in bollen ner bakom Varbergs backlinje och Zoran Jovanovic petade bollen förbi målvakten som fällde Jovanovic. Domaren pekade på straffpunkten och straff dömd till TFF. Fram klev Marcus Pode som inte gjorde några misstag och satte 1–0 i den 77:e minuten.

Ledningen skulle inte hålla i sig alltför länge. I princip direkt efter avspark satte Varberg bollen i djupled, tog sig in i TFF:s straffområde och efter en närkamp mellan TFF-försvarare och Varbergsspelare blåste domaren straff till Varberg. En straff som, av tv-bilderna att döma, såg något tveksamt dömd ut. Oliver Silverholt i Varberg gjorde, inte heller han, något misstag utan satte 1–1 i den 79:e minuten.

TFF skulle få en sista chans att avgöra matchen i slutsekunderna. Johan Brannefalk kom ensam mot Varbergs målvakt i 94:e minuten, men avslutet rakt på målvakten och matchen slutade 1–1. En chans som Brannefalk borde förvaltat bättre.

Utöver Brommapojkarnas oavgjorda match i helgen förlorade Helsingborgs IF och Falkenbergs FF sina matcher denna omgång vilket betyder att Trelleborgs FF utökar avståndet till lagen nedanför i tabellen. TFF har nu sex poäng upp till BP på andra plats och fem ner till HIF på fjärde plats.

Noterbart från matchen är också att endast 1043 personer tog sig till Vångavallen denna afton för att titta på Trelleborgs FF, ett lag som alltså slåss om en plats till Allsvenskan efter sex års frånvaro i högsta serien. Det är en alldeles för låg siffra.
Endast fyra omgångar återstår av Superettan 2017, och nog ska det mycket till för att TFF ska missa en kvalplats till Allsvenskan 2018.

Rasmus Hansson
Foto: Christian Örnberg, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close