IK PanternIshockeyNyheter

Första bortasegern för förstärkt Pantern

I femte omgången kom Panterns första bortaseger i Hockeyallsvenskan. Men det krävdes förlängning och straffar för att besegra Karlskoga med 4-3.

Förra säsongen förlorade IK Pantern fyra matcher mot tunga Karlskoga. Nu bröts trenden.

Två spelare fick huvudrollerna i segern.

Invärvade poängkungen Olle Liss (bilden, Foto: Bildbyrån) prickade in sitt första mål i Panterntröjan till 1-0. Sedan pangade han in viktiga 3-3 på nästan exakt samma ställe och nätade även i straffavgörandet.

För Anders Grönlund var det mer upp och ner. Först mest upp när han assisterade till Liss 1-0-mål och själv prickade in 2-0. Men sedan fick han en hög puck på halsen i powerplay, säckade ihop skadad och två Kalskogaspelare fick fritt fram mot Robin Jensen i Panternmålet. Domaren blåste inte trots att Grönlund låg på isen och vred sig i smärtor och Fredrik Höggren kunde reducera till 1-2.

Upp till domaren Wolmer Edqvist givetvis, men han var inte konsekvent. Senare i matchen var det en Karlskogaspelare som föll ihop efter en olycklig smäll. Då blåste Edqvist.

I veckan har IK Pantern även gjort klart med två nya spelare, eller en och en halv.

Förre Malmö Redhawks-spelaren Nicklas Jadeland, som haft ett korttidskontrakt, stannar säsongen ut.

Mot Karlskoga gjorde dessutom Robin Sterner debut. Den Helsingborgsfödde, Färjestadsfostrade centern har hämtats i Kristianstads IK där han på de fem första matcherna hann med att göra fyra poäng (ett plus tre). Han har även spelat i Rögle, Lörenskog i Norge och Odense Bulldogs i Danmark. Han gjorde en helt okej debut i Pantern.

Nu har Pantern åtta poäng. Lika många som Leksand som man möter hemma i Isstadion på fredag.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close