skanesport_desktop-panorama-1

HandbollLUGINyheterYstads IF

Anders Persson – avgörande för Ystad i Skånederbyt

Det var två lag som båda tagit fyra segrar på fem omgångar i inledningen av säsongen. Det var repris på ett av förra säsongens kvartsfinalmöte. Det var Skånederby mellan Lugi HF – Ystad IF HF när lagen möttes i Sparbanken Skåne Arena i Lund.

Det var en fartfylld och händelserik inledning av Skånederbyt. Första tio minuterna präglades utav mycket slarv från båda lagen. Målmässigt var det dock hyfsat jämnt.
Ystad skulle göra ett litet ryck och vänstersexan Hampus Andersson, som nyligen blev utsedd till september månads spelare av magasinet Avkast, var en starkt bidragande orsak till rycket och det stod 7–10 efter 20 minuters spel.
Då gjorde Lugi ett målvaktsbyte som föll väl ut. Oscar Jensen byttes in och ett tag spikade han igen fullständigt i målet vilket gjorde att Lugi gick ikapp och förbi till 11–10, en ledning man återigen skulle tappa innan halvtidsvilan.
11–12 och ledning YIF i halvtid.

– Det svänger. Första 10 minuterna tycker jag inte vi är på tårna alls. Vi kommer igång igen i mitten men tappar det igen i slutet.
– Framåt måste vi värdera bättre och sätta dit lägena. Vi har kommit till många hundraprocentiga lägen men just nu gör vi han (Oscar Jensen) till en världsmålvakt, vi får trycka dit bollarna istället, sa Jesper Gustavsson i YIF:s till C More efter den första halvleken.

Inledningen av andra halvlek skulle tillhöra YIF. Det vita laget från Ystad gick snabbt upp i en fyramålsledning och Lugi hade det kämpigt att hänga med Ystadspelarna.
Efter den starka inledningen av andra halvlek av Ystad lyckades Lugi aldrig riktigt komma tillbaka i matchen. Lugi var som närmast två mål ifrån YIF och den riktiga spänningen uteblev i matchen.
Och om Oscar Jensen i Lugi-målet gjorde en bra avslutning på första halvleken gjorde Anders Persson i Ystadmålet stabil insats genom hela matchen och växte in i matchen ju längre den gick. Han uppmätte idag en räddningsprocent på 42 procent och var en starkt bidragande orsak till att Ystad lyckades vinna matchen. En match som slutade 22–26 till YIF som därmed tog sin femte raka seger i Handbollsligan.
Efter matchen var Ystadmålvakten, Anders Persson, nöjd med sin insats.

– Framförallt med andra halvlek. Vi rättar till dem små felen vi gör i första och sen får jag bara avsluten där jag vill ha dem i andra halvlek, och då räddar jag dem, sa Anders Persson till C More efter matchen.

För tabelltvåan Ystad IF HF:s del går säsongen vidare redan på söndag 8/10 då laget möter Redbergslid IK på bortaplan. För tabellsexan Lugi HF går säsongen vidare onsdag 11/10 då laget möter Eskilstuna Guif på bortaplan.

Rasmus Hansson
Foto: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close