HandbollHK MalmöIFK KristianstadNyheter

Beutler och HK Malmö sänkte mästarlaget

HK Malmö vann med 28-22 över IFK Kristianstad efter en lysande kollektiv insats. Men det fanns en individuell topp också. Dan Beutler (bilden) stängde stundtals igen totalt i Malmö-målet.

Efter matchen tonade han dock ner allting som handlade om den egna insatsen.

– Jag är så gammal nu att jag skiter i hur många räddningar jag gör. Det viktigaste är att vi vinner och kan ta en sån här skalp. Vi slår svenska mästarlaget och jag tycker att de är bättre än förra året. Att vi kan göra det här hemma inför vår egen publik är stort och det känns så härligt för klubben och för vår ordförande Jörgen Rasmusson och alla som jobbar för att vi ska bli bra. Det är vi också, konstaterade Dan Beutler, som fyller 40 år på lördag.

Han tyckte heller inte att det betydde något att det var hans gamla lag som fick stryk.

– Nej, det är så länge sedan jag var där. Det som betydde något var att vi kunde slå Sveriges bästa lag.

Och det var långt ifrån någon enmansshow. Försvaret jobbade och slet och gjorde det svårt för IFK Kristianstad och lätt för Beutler. Att Fredrik Petersen var stensäker på straffarna och nästan lika vass i de vanliga avsluten fick också stor betydelse.

För även om HK Malmö ledde med 17-11 i paus och med minst fem måls marginal hela den sista kvarten var IFK Kristianstad betydligt mer svårtuggat än siffrorna antyder. I början av den andra halvleken sög man sig närmare och närmare och gick från 17-11 till 18-16.

– Då gjorde vi på kort tid fler tekniska fel än på hela den första halvleken och det utnyttjade givetvis ett bra lag som IFK Kristianstad direkt, påpekade HKM-tränaren Stian Tönnesen.

– Ett lag som leder med två bollar med fem minuter kvar i Barcelona är givetvis extremt bra och vi var tvungna att göra jobbet hela tiden i försvaret och hålla nere de tekniska felen. Men frånsett perioden i början av den andra halvleken lyckades vi med det. Nu gäller det dock att inte sväva iväg. Vi ska spela snart igen, fortsatte Tönnesen.

Respekten för IFK Kristianstad och lagets förmåga att komma igen även om det ser avgjort ut i protokollet präglade även Dan Beutlers svar på frågan när han kände att det skulle bli seger.

– När det var två minuter kvar. Absolut inte förr.

Då stod hemmapubliken redan upp och jublade.

IFK Kristianstad saknade sjukskrivne tränaren Ola Lindgren och hade sin bäste spelare i Viktor Hallén. Han var i stort sett den ende Dan Beutler aldrig fick riktigt koll på.

Målvakten Leo Larsson gjorde också flera fina räddningar i den andra halvleken. I en normal match hade IFK Kristianstad mycet väl kunnat få kontakt tack vare hans insats. Felet var bara att Dan Beutler plockade fram en dimension till.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close