H65HandbollNyheter

H65 körde över Önnered

Pang! Boom! Krasch!
De svenska mästarna H65 Höör tog sin tredje raka seger i SHE, dessutom i utklassningsstil när Önnered besegrades med 29-17.
– Försvaret var vårat signum förra säsongen och vi är ännu bättre på det nu, myser coach Ola Månsson.

Efter en något sömnig inledning från hemmalaget, första målet kom först efter sex och en halv minut, så tog H65 hand om taktpinnen efter en kvart.
Önnered tog två timeouter inom loppet av fyra minuter, men fick ändå inte Höörlaget ur takt.
Marie Wall och Evelina Källhage hade fått upp farten på sin kanter och Höör-laget kunde springa upp i en femmålsledning (14-9) lagom till pausen.

Den andra halvleken hade H65 fullständigt grepp om och i slutskedet av matchen rann det iväg rätt ordentligt.
Spelare som Marie Wall och Emma Lindqvist (matchens lirare) glänste bitvis, men det är fler i truppen som börjat växa in SHE-tröjan. Michaela Fransson var hundraprocentig med sina tre mål på linjen. Även Evelina Källhage fick mer speltid än tidigare (tre mål).
– Vi hade matchen i vår hand hela tiden. jag var aldrig orolig för poängtapp även om vi hade en tendens att
Önnered orkade streta emot bra i 55 minuter, därefter verkade de ha hoppat på bussen hel lite väl tidigt. H65 gjorde 7-0 de sista fem minuterna och slutresultatet skrevs till 29-17.

Emma Lindqvist, som härdats i U-landslagen och siktar på att ta sig hela vägen till A-landslaget, förlorade inte en duell på hela matchen och var nöjd med både sin och lagets prestation.
– Vi inledde lite halvdant med några enkla misstag där Jannike Wiberg i mål räddar oss. När vi sedan arbetade oss ikapp kändes det som att de fick panik och började kastade bort bollar.
Lindqvist bildar mittlås med Sofia Hvenfelth (som gjorde säsongens första mål efter knappt tre timmar) och känner sig trygg med tvåorna intill.
– Det skiljer sig år att inte spela med Cassie (Cassandra Tollbring) den här säsongen. Jag har Wall och Mässing bredvid mig nu och jag tycker redan att vi hittat ett bra samspel.
Idag gjorde vi det jättebra.
Är det lättare att gå till träningen med tre raka segrar i ryggen?
– Ja, jag är ju ingen Anna Johansson som kan träna hur mycket och när som helst, men efter en tid med tung fysträning och efter uppehåll var man extra spelsugen. Lättare att träna med vinster i bagaget.
4,65 i MEP är bra siffror.
– Är det? Jag har ingen aning om hur det där mäts. Jag bryr mig inte heller om det…

Ola Månsson:
– Främst vill jag framhålla vårat fantastiska omställningsspel och bra försvarsspel. Däremot kunde vi ha legat under med 0-5 efter fem minuter och då gör Jannike Wiberg ett par bra räddningar.
– Sedan håller vi bra bakåt, speciellt i andra halvlek. Det var vårat signum första säsongen och vi är ännu bättre på det nu.
Det tog ändå lite tid att skaka av sig Önnered ordentligt?
– Vi bränner alldeles för mycket. Eter vå timeout med drygt fem minuter kvar skiljde det vara fem bollar. Sedan lossnade det rejält.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close