FotbollMalmö FFNyheter

MFF lägger in ett konstgräspass inför Norrköping

Inför den förra bortamatchen mot Östersunds FK tränade MFF ett pass på det nya konstgräset på plan 9. Det kommer laget att göra även inför resan till Norrköping.

– Det beror ju lite på vädret. Om det ser ut som nu med skicket på gräsplanerna är planen att vi fortsätter med grästräningarna, men med målsättningen att vi går ut på konstgräs det sista passet innan Norrköping, berättar MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

– Vi har träningar fredag, lördag och söndag inför måndagens match i Norrköping. Då hinner vi göra det taktiska och allt annat vi vill göra på fredagen och lördagen och sedan kan vi gå ut den där lilla halvtimmen och bara känna in oss på underlaget på söndagen, som vi gjorde inför Östersund.

Tidigare under säsongen körde MFF konsekvent på gräs även när det var en konstgräsmatch man förberedde sig inför. Det fungerade bra, men efter en väldigt lång tid utan specifika konstgräsförberedelser kom två dåliga insatser på det underlaget i Eskilstuna och Örebro. Sedan kom ett lyft i Östersund efter ett sista-pass på konstgräs och nu återanvänder man alltså det receptet.

i övrigt ser förberedelserna ut så här:

Efter dagens pass får spelarna och ledarna ledigt fram til måndag.

Måndag och tisdag tränar MFF med spelarna som inte är uttagna för landslagsuppdrag i Sverige och Norge.

Onsdagen är ledig.

Från och med fredag är alla landslagsspelarna också tillgängliga.

Förutom de landslagsuttagna saknades Oscar Lewicki, Anton Tinnerholm och Rasmus Bengtsson på dagens pass. Tinnerholm och Bengtsson körde inne i gymmet och Lewicki är sjuk.

– Oscar har fått feber och fick ta det lugnt hemma, berättar Magnus Pehrsson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close