MotorNyheter

Uppehållet över – Gustav Malja kör i Spanien

Det har gått fem veckor sedan senast, men i helgen är Gustav Malja äntligen tillbaka i hetluften i Formel 2 när säsongens näst sista deltävling äger rum i spanska Jerez de la Frontera.

För Maljas del utspelas helgens sammandrabbningar på vad som nästan kan beskrivas som hemmaplan – trots ett avstånd på 300 mil mellan Jerez och 21-åringens hemort Malmö. Maljas team – Racing Engineering – är nämligen baserade bara en halvtimme från banan i närbelägna Sanlúcar, något man naturligtvis hoppas ska underlätta saker och ting i den knivskarpa konkurrensen.

– Vi har ganska långa uppehåll i Formel 2 under vissa delar av säsongen, och nu var det ett tag sedan sist. Det ska bli väldigt kul att få köra igen, fem veckor efter Monza. Det är hemmaplan för teamet, och jag har spenderat många dagar i Jerez-trakten i år. Dessutom har jag testat och tävlat på banan många gånger tidigare, så jag känner den väldigt väl, säger Gustav Malja i ett pressmeddelande.

Malja tonar dock ner den sportsliga betydelsen av teamets geografiska närhet till den andalusiska anläggningen, där F2-fältet för enda gången under 2017 tävlar utanför Formel 1-paketet.

– Jag tror inte att vi har någon direkt teknisk fördel av att teamet håller till i området,förklarar Malja. De har egentligen inte kört mer på banan än någon annan och sitter inte inne på en gigantisk databas av information. Däremot blir allting förstås logistiskt enklare för oss i helgen. Vi kan nå våra lokaler på en halvtimme om det skulle behövas, och det underlättar förstås. Jag är väldigt taggad och vill verkligen avsluta den här säsongen på topp.

2017 FIA Formula 2 Round 9. Autodromo Nazionale di Monza, Monza, Italy. Friday 1 September 2017. Gustav Malja (SWE, Racing Engineering). Photo: Zak Mauger/FIA Formula 2. ref: Digital Image _56I6464

Helgens F2-tävlingar körs alltså för ovanlighetens skull inte tillsammans med Formel 1, men rent schemamässigt gäller samma upplägg som vanligt. Malja och hans konkurrenter tar banan i besittning för första gången på fredag med fri träning och kval, innan helgens två race avgörs på lördag respektive söndag.

Foto: FIA F2 Championship.

TIDSSCHEMA
(svensk tid)

FIA F2 Championship – Rd. 10
Circuito de Jerez

Fredag 6 oktober
Fri träning: 11.00
Kval: 15.30

Lördag 7 oktober 
Race 1: 14.00

Söndag 8 oktober
Race 2: 14.00

TV-TIDER

Race 1 (lördag)
LIVE, Viasat Motor, 13.55
REPRIS, Viasat Motor, 22.30

Race 2 (söndag)
LIVE, Viasat Motor, 13.55

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close