FotbollMalmö FFNyheter

Skyttekungen minns tiden i MFF med kärlek

Inför säsongen 2013 värvade MFF 17-årige skyttekungen Petter Thelin från Kramfors-Alliansen. Två år senare flyttade han tillbaka och hemma i Ångermanland har han fortsatt att ösa in mål.

Så många att han i år två gånger fått plocka fram en special-tröja med numret 100.

Först när han i maj gjorde sitt 100:e seriemål för moderklubben Kramfors-Alliansen och sedan i september när han smällde in sitt mål nummer 100 i division 3. I samma match kom även nummer 101, 102 och 103. Till slut vann han skytteligan på 31 mål.

– Framförallt vann vi serien! Nästa år ska Kramfors-Alliansen spela i division 2 för första gången på 40 år. Sedan är det ju kul att det går bra för mig personligen också. Förra året gjorde jag 27 mål och var väldigt nöjd. Att jag kunde göra ännu fler i år var härligt och det där med 100 är ju en milstolpe, säger Petter Thelin.

Ingen annan spelare i de tolv division 3-serierna gjorde lika många mål som Thelin och frågan är var gränsen går? Det har nämligen pekat uppåt hela tiden. 2012 när MFF upptäckte honom och skickade sin scout Vito Stavljanin till Kramfors gjorde han som 17-åring 25 mål på 20 matcher. Tillbaka i hembyn 2015 blev det 26 och ifjor 27.

Men i MFF ville det aldrig riktigt lossna. Det blev ingen match i Allsvenskan och han lånades ut till LB07 och Skellefteå FF. Han minns dock åren i Malmö och MFF med värme.

– Jag har bara goda minnen och är stolt över att ha tränat och spelat med MFF, som jag givetvis även blev en stor supporter till. Det finns mycket jag saknar från Malmö, bara en sådan sak som dialekten jag hör nu när vi pratar med varandra.

Processed with VSCO with f2 preset

Håller du kontakten med någon av spelarna från tiden i Malmö?

– Tyvärr för få, men Filip Helander, Simon Kroon och Pa Konate pratar jag med en hel del och framförallt är det Emil Forsberg jag har kontakt med. Emil är en fantastisk och ödmjuk person och jag ska ner och besöka honom i Tyskland.

Med sin målhunger, styrka som target-player och snabba djupledsspel borde Petter Thelin snart på nytt bli intressant för klubbar högre upp i seriesystemet. Nu när han är 22 år tror han dessutom att han är mer mogen att ta klivet.

– Jag var väldigt ung, 17 år, när jag kom till Malmö. Det märktes att jag nog inte riktigt var beredd på vad som behövdes. Å andra sidan vet man aldrig när chansen kommer. Det har faktiskt varit rätt tyst i telefonen efter mina 31 mål och Kramfors-Alliansens serieseger i år, tystare än jag trodde att det skulle bli. Vi får se vad som händer, säger Petter Thelin och avslöjar att han var sugen på att spela med den där 100-tröjan han fick efter det första 100-målsjubileet, men aldrig vågade.

– Min stora skrockfullhet satte stopp. När jag återvände till Kramfors fick jag mitt gamla nummer 45 och det har gått så bra att jag inte vill byta.

Kommer du ihåg vilket nummer du hade i MFF?

– 26! Det glömmer jag inte.

– Någon gång snart ska jag boka in en resa till Malmö, ta med mig tjejen och tillbringa ett par dagar med att gå runt i stan igen och se en match med MFF på Swedbank stadion. Det är faktiskt uselt att jag inte gjort det för länge sedan.

Fotnot: Petter Thelin fick spela en del i MFF:s A-lag alldeles i början av 2013. Bland annat fick han hoppa in i en vänskapsmatch hemma mot OB på LImhamns IP – seger 3-1 efter två mål av Magnus Eriksson och ett av Dardan Rexhepi – och borta mot Nordsjälland på Farum Parks konstgräs. MFF förlorade med 0-2 och vi som var där fick vira in oss i massor med filtar och bälga i oss hett kaffe för att inte bli totalt stelfrusna i iskylan.

Ole Törner

Matchbilden är från Bildbyrån och 100-matcherströjebilden är Petter Thelins egen

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close