IshockeyNyheter

Daniel Andersson hoppas på allsvenskt spel igen

Daniel Andersson kom till Kristianstads IK inför säsongen 2016/2017. Efter en stark säsong förra året i division 1 missade han och Kristianstad IK, med nöd och näppe, en plats till Hockeyallsvenskan 2017/2018. Denna säsong hoppas Daniel Andersson att Kristianstads IK ska kunna ta klivet upp till Hockeyallsvenskan.

Efter spel i Hockeyallsvenskan med Malmöklubben IK Pantern kom Daniel Andersson (närmst kameran) till Kristianstads IK inför förra säsongen. Efter en kämpig sista säsong i IK Pantern valde han att byta klubb till Kristianstads IK och då släppte det också spelmässigt för honom. Han slutade fyra i den interna poängligan under grundserien och vann den interna poängligan i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Vad säger du om din första säsong i Kristianstads IK?
– Det gick jättebra. Jag hade en tuff säsong i Pantern sista året och jag behövde något nytt. Jag fick en stor roll i laget och det flöt på hela tiden. Vi var ju riktigt nära på att gå upp. Det var en jättebra säsong och hoppas det går ännu bättre detta året.

En av anledningarna till att det gick så bra som det gjorde förra säsongen tror han var miljöombytet. Han berättar att han trivs väldigt bra både i staden Kristianstad och i laget.

Hur trivs du i laget och i staden?
– Jag trivs jättebra. Det är jättekul att spela hockey här med den publiken vi har. Vi har ett bra lag och klubben satsar verkligen. Jag har kommit in i staden bra också. Det rullar på bra tycker jag. Det är en av anledningarna till att jag är kvar i Kristianstad – att jag trivs så bra i laget och i staden.

Han har gjort resan från division 1 till Hockeyallsvenskan en gång tidigare, då med IK Pantern, och vet vad som krävs för att gå upp. Kristianstads IK var nära avancemang förra säsongen men misslyckades till slut knipa en plats till Hockeyallsvenskan. Daniel Andersson hoppas dock att Kristianstads IK ska kunna nå Hockeyallsvenskan denna säsong istället.

Vad har du för förväntningar på säsongen 2017/2018?
– Det är klart att vi vill gå upp. Samtidigt är det mycket som ska gå vägen. Först ska vi komma topp fem och sen blir det ny serie där vi måste komma topp fem igen. Det är en massa olika steg och det är en lång resa. Men det är klart att vi vill gå upp. Vi var nära förra året och det känns dumt att säga något annat.

Under försäsongen ådrog han sig en liten skada i knät som hindrat honom något i inledningen av säsongen. 197 centimeter och 100 kilo tunga Andersson menar också att det finns saker som han kan slippa ytterligare på i sitt spel.

Vad har du för personliga förväntningar på säsongen 2017/2018?
– Det är klart att jag siktar på att bli ännu bättre och utvecklas ännu mer. Sen kom skadan lite olägligt och jag missade hela försäsongen så just nu är det bara att försöka komma tillbaka till toppformen igen. Jag brukar vara lite trögstartad dessutom med min långa kropp. Just nu vill jag hitta tillbaka till formen och sen är det väl att försöka vara en ledande spelare i laget.

Vilka är dina styrkor och svagheter som hockeyspelare?
– Jag är ganska stark och jag gillar att bidra framåt. Min största svaghet är väl att jag är något seg på skridskorna men det är något jag försöker jobba med varje dag.

Om Kristianstad IK når Hockeyallsvenskan återstår att se, men laget har inlett nuvarande säsong bra och ligger, i skrivande stund, tvåa i division 1 södra.

Rasmus Hansson
Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close