IK PanternIshockeyNyheter

Sista sekunden-avgörande för Pantern

I förlängningens sista skälvande sekund petade Panterns Axel Wemmenborn in målet som spikade segern med 3-2 över Leksand.

Att marginalen var så knapp hade han ingen aning om

– Jag hade faktiskt ingen koll på tiden alls, erkände machhjälten direkt.

– Dennis Svensson gjorde ett jättbra jobb som fick fram pucken och sedan blev jag ganska fri med målvakten och lade in den. Givetvis visste jag att det inte var jättemycket tid kvar, men inte att det var precis på sekunden. Jag trodde nog att jag hade några sekunder till och tänkte faktiskt gå runt honom. Tur att jag inte gjorde det för då hade ju tiden gått ut…

Det tog en liten stud för domarna att godkänna målet eftersom man ville kontrollera att tiden inte löpt ut. Den bedömningen var dock Axel Wemmenborn aldrig orolig över.

– Nej, där var jag säker. Jag hörde inte signalen innan jag avslutade och pucken gick rakt in.

3-2 i slutsekunden och andra raka extrapoängen – senast mot Karlskoga vann IKP efter straffavgörande – är en boost för moralen och självförtroendet. Med det var också en tappad poäng eftersom det var Pantern som var det något vassare laget i en bra match. Dessutom ledde Pantern med 2-0 när det bara återstod sex minuter.

Då lyckades Leksand med en forcering som gav 1-2 och 2-2 spel sex mot fem sedan man tagit ut målvakten. 59,13 fick Johan Porsberger in kvitteringen med ett skott som gått utanför om det inte touchat en försvarare på vägen fram.

171006 Panterns trŠnare HŒkan hlund under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Leksand den 6 oktober 2017 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91867

Panterntränaren Håkan Åhlund (bilden) var glad över avgörandet, men ändå inte helt nöjd.

– Har man 2-0 så pass sent är det klart att det inte är optimalt. Det var fjärde gången vi tappade en 2-0-ledning. Fast det visade också på karaktär att vi på nytt tog bonuspoängen Vi orkade att tugga på och det var nog vår bästa match för backarna. De var betydligt mer tydliga i sitt spel, berömde han.

– Viktigt också att vi fick göra mål i powerplay igen!

Just den detaljen var Pantern uselt i förra säsongen. Nu ska det bli bättre och ett visst lyft har det blivit. När Tobias Ekberg tryckte in 1-0 i spel fem mot fyra var det därför många i IKP-ledningen som giillade det lite extra.

2-0 gjorde Axel Wemmenborn assisterad av Leksandsfostrade Olle Liss.

Anders Grönlund, som fick en puck på halsen mot Karlskoga, vilade, men ska snart kunna vara spelklar igen.

– Han känner redan sig betydligt bättre, berättade Håkan Åhlund.

18-årige Malmö Redhawksbacken Malte Setkov var inlånad, fick mycket speltid och gjorde en riktigt bra debut i Panterntröjan.

Att det var Leksand Pantern mötte gav en liten boost till publiksiffran. 1235 åskådare kom till Isstadion, cirka 250 av dem med Leksandströjor.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close