HandbollHandbollsbloggenIFK KristianstadLUGINyheter

Pinsamt Kristianstad & hackande LUGI

IFK Kristianstad var smärtsamt chanlsöst mot Rhein Neckar Löwen. 22-35 säger det mesta. Men inte allt.
Visst – Kristianstad är ett sämre lag och hade stora problem med tyskarnas 7-6-spel (som jag inte förstår att fler topplag nyttjar i Sverige).

Men det här var inte ett okej sätt att förlora på.
Det här var det sämsta jag sett ett IFK Kristianstadslag prestera på alla nivåer på många år.
Idag hade de fått stryk av Hallby på hemmaplan. Ryggradslöst. Hjärtlöst. Fantasilöst. Kristianstad var en katastrof i både ande och kött. De ängsliga blickarna. Det fega kroppsspråket.

Det räknar jag med att spelarna blir varse om, inte bara i omklädningsrummet nu utan även de närmsta dagarna. Maken till underprestation var det länge sedan jag såg. Det är svårt att fatta att de här grabbarna hade två mål upp på Barcelona med tre minuter kvar.

– 28 på tre matcher – alla utan Ola Lindgren som tränare.
Det är uppenbart att laget är vilse utan honom och att Lasse Olsson hamnat i en otacksam situation där han inte lyckats få ut max av sina spelare. Förlusterna mot Malmö och Pick Szeged är väl okej på ett sätt – men det var inställningen i den här matchen som ger anledning till oro.

– Det är jobbigt att Ola inte är med, men vi ska stå upp bättre själva. Det var direkt pinsamt idag utav oss. Vi jobbar för dåligt och sätter inte press på någon egentligen, suckade Albin Lagergren till TV3 och poängterade.
– Vi var som döda hösäckar, nu måste visa klubbhjärta.

DÄR sa Lagergren något viktigt.
Nu måste man börja spela för klubbmärket på bröstet och inte för plånboken i fickan.
Annars kan jag inte se någonting, inte något, som talar för att det INTE blir förlust hemma mot RIK på torsdag och sviten på 50 raka i Handbollsligan/Elitserien bryts.

Redan på tisdag har de Ricoh borta. Den matchen kommer bli en av två saker:
1. Ett steg rakt ner i avgrunden med rullande huvuden som följd och en Jesper Larsson på spelarjakt.
2. En studs tillbaka och förnyat självförtroende.

Minns att Ricoh häromdagen hotade GUIF in i slutminuterna (och RIK i omgången innan)…

***

Efter tre omgångar i SHE är LUGI fortfarande segerlöst.
Förlusterna mot H65 Höör och kristianstad följdes upp med oavgjort borta mot Skövde. En märklig match präglad av mängder med tekniska fel. Alltså F14-klass på tekniska fel.

Skövde hade chansen att avgöra i sista anfallet, men typiskt nog kastade de slarvigt bort bollen. Det var verkligen två lag som inte visste hur man vinner en handbollsmatch.

Så. Bör man vara orolig för detta LUGI?
Nä. Såklart inte.
Dagens LUGI känns som en galoppör med för mycket vikt på sig. Oförmögen att få upp farten.

En tränarfråga? Njae. Jag är egentligen lite allergisk mot det här Wenger-syndromet där tränare sitter på samma jobb i väldigt många säsonger, som Monsieur Frisk i Skövde. Men det är en annan diskussion.

Jag tror snarare att det är timingen som måste in. Den sitter nämligen inte alls.
När Hannah Flodman spelas fram i lägen där hon kommer med fart, och är i hundraprocentig form, gör hon nio-tio mål mot ett gäng som Skövde.
Det här är bara att kämpa sig ut.
Och att vinna serien är överdrivet. Hela första halvan i serien handlar ju mest om att spela ihop sig som lag för att gå in i slutspelet som ett järngäng. Att gå på ett par minor i början kan vara det bästa som hänt laget. Det får vi syn på i mars-april.

Det är inte helt orelevant att jämföra med H65 Höörs:s inledning på sin guldsäsong. 2-0-4 på de första sex omgångarna.

***

Kristianstads damer imponerade inte heller idag.
Deras smala lycka var att Skara var riktigt riktigt dåligt.
18-14 speglar matchbilden mycket bra. Lågt tempo. Mängder med tekniska fel och svaga avslut.
Visst, Skara har lyckats slå Boden (årets snackelag), men jag har väldigt svårt att se Eslöv efter Skara efter 22 omgångar. Eslöv som har en svår bortamatch mot Västerås imorgon.

Eslöv har sex tuffa första omgångar. Minsta lilla oäng då vore att betrakta som en bonus.
Det är i november de måste börja skörda.
Skara hemma.
Önnered borta.
Boden hemma.
Heid borta.

Sex av åtta poäng där – och lika många när serien vänder – så är kontraktet kirrat Ännu bättre och det blir slutspel.

Slutar inte Skara sist ska jag julshoppa på Ullared en löningsfredag.

***

Heid förresten. Underlge 27-11 i paus mot Skuru. 27!
Glöm Swinging LUGI. Swinging Heid är det värsta jag sett. Från att spöa Sävehof till att köras över av Skuru med 47-19. Jag fattar ingenting. Men det visste ni redan.

Jag noterar för övrigt att Sävehof höll på att tappa 26-22 med drygt två minuter kvar hemma mot Boden idag. 26-25 stannade det på, sedan Boden inte hunnit skaffa läge i sista anfallet…

***

I Damallsvenskan har OV Helsingborg sluppit undan alla former av favoritsnack efter att i vårats tvingats kvala sig kvar (mot Enköping).
Den här säsongen har de däremot inlett med två övertygande segrar. Det ska bli spännande att följa båda OV:s lag den närmsta tiden.

***

I morgon kommer ett nytt avsnitt av den skånska handbollspoden “Hutteboll”. Nu med en programledare i form av Jimmy Fors.
Zoran Roganovic pratar om hur han startade med handboll först som 16-åring, vilka klubbar som fortfarande (!) erbjuder proffskontrakt och varför man nobbar Bundesliga till förmån för spel i H43.

Finns där alla andra poddar finns.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close