HandbollHandbollsbloggenHK MalmöNyheterYstads IF

Europasuccé för Malmö – tungt för OV Eslöv och YIF

Många sura förluster för de skånska lagen idag.

Dagens dyraste:
OV Helsingborg
s 26-27 mot Hammarby var exakt en sådan där torsk som man inte har råd med.
I 59 minuter kändes det som att laget hade koll på matchen – utan att riktigt kunna döda den. Och när allt skulle avgöras förvandlades bestämdheten till håglöst duttande och velande.
Gästernas avgörande i slutsekunderna innebar sjunde raka förlusten. Dessutom mot ett lag som man i “budgeten” garanterat inte har noll poäng mot.
Tredje uddamålsförlusten för OV, för övrigt och nu är frågan…
Blir det konsekvenser?
Nej. Knappast nu. Och inte efter en sannolik förlust borta mot Alingsås. Men om man sedan INTE vinner hemma mot Karlskrona i omgång tio, den 19 oktober, då lär det hända något.
Salt i såren för OV: Karlskrona slaktade ett för dagen bedrövligt Aranäs på bortaplan.

Dagens bittraste:
Team Eslöv åkte upp till Västerås utan linjepjäsen Lindvall och vänsterhänta dubbelalternativet Arifi.
Man hamnade i rejäl brygga, men gnetade sig kvar i matchen länge länge och vände till tvåmålsledning med 22-24 med knappt tolv minuter kvar.
Tyvärr för Eslöv tog bensinen slut då. Två snabba utvisningar, en extremt märklig straff och Västerås var tillbaka i matchen. “Teamet” gjorde bara ett mål till i matchen som slutade 28-25 till Västerås.
Två tunga förluster nu för Eslöv, mot både Skövde och Västerås, där man borde fått med sig mer än noll poäng.
Inställningsmässigt är jag ändå imponerad. Det här gänget börjar få god vana av att jobba i uppförsbacke och känner, till skillnad från OV Helsingborg, knappast någon bröstkorgsförlamande stress trots allt. Tids nog kommer resultaten.

Dagens tvärstopp:

Efter fem raka segrar tog sig Ystads IF an Redbergslid på bortaplan.
Ett litet underläge i början av första halvlek blev ett jättestort underläge i mitten av andra halvlek. Till slut vann de vita eleganterna med 31-28
Tobias Thulin i RIK-kassen imponerade (igen) och han kan redan nu börja plugga in sina tyska glosor. Bundesliga nästa.
Annars var mitt främsta intryck att det inte fanns samma hunger och desperation hos YIF den här gången. Speciellt inte när det blåste motvind i andra halvlek. Ett lag som tagit fem raka har ju dessutom en tendens att bli lite “mätt”.
Säg så här. Det var väldigt långt från ett YIF i slutspelsmode och detta kan tveklöst rubriceras som en inställningsförlust. Sådant är alltid trist.

Men kolla här: Glada nyheter!

Dagens kross:
HK Malmö åkte ner till Turkiet för att ta sig an ett hemmastarkt Beykos BLD SK:
Och satte ner foten direkt.
Seger med 27-36 för Sveriges formstarkaste lag innebär att man i praktiken säkrat avancemang till omgång tre i EHF-cupen. Visst, det är en retur i Malmö kommande helg, men det finns inte en chans att laget tappar det här.
Lyckas Malmö ta sig vidare från nästa kvalrunda väntar gruppspel. Spännande!

Dagens pod:

Relaterade artiklar

Back to top button
Close