FotbollMalmö FFNyheter

MFF U17 klart för SM-slutspel

En omgång återstår i den södra pojkallsvenskan, men tack vare dagens 4-1-seger över Halmstads BK har MFF redan säkrat en plats i SM-slutspelet.

Där väntar semifinal mot seriesegraren i den norra serien på bortaplan. Vilket lag det blir är ännu inte klart. Fyra Stockholmslag – AIK, Hammarby, Djurgården och Täby FK – kan alla ta någon av de två första platserna som ger slutspel.

I början av matchen mot HBK syntes det att mycket stod på spel, det var rätt spänt i MFF-laget och det hjälpte heller inte att MFF fick ett tidigt ledningsmål av Patriot Sejdiu. Strax före pausvilan kvitterade Halmstads BK och det var först när MFF i början av den andra halvleken gjorde 2-1 på straff som spelet lossnade. Yahya Kalley bröt in i straffområdet, vände och vred och blev fälld. Mittbacken Victor Larsson (bilden, Foto: Bildbyrån) klev sedan fram och slog in straffen hur säkert som helst.

– Visst var det lite spänt, men vi redde ut det och jag är glad idag. Inte minst för att vi nått slutspelet med det sättet att spela som vi valt och varit väldigt konsekventa, konstaterade Jeffrey Auybunn, som tränar laget tillsammans med Robin Asterhed.

Spesättet är att hela tiden våga prioritera passningsspelet och det tekniska. MFF U17 slår i princip aldrig en lång boll från försvaret eller rensar. Laget spelar sig ur alla lägen hur hård pressen än är och vågar slå de svåra passningarna.

3-1 gjorde mittfältaren Yasin El Harrab och 4-1 inhoppande anfallaren Tim Prica. Mot slutet hade MFF dessutom två avslut i ribban som värmde den rätt stora publiken i kylan, regnet och blåsten kring det nylagda konstgräset på plan 9.

MFF ställde upp med följande lag:

Måns Ingvarsson – Albin Sundgren, Victor Larsson, Linus Borgström, Yahya Kalley – Gustaf Winroth, Yasin El Harrab, Melker Nilsson – Amel Crnalic, Granit Rushiti. Patriot Sejdiu.

Linus Borgström gjorde en riktigt stark match i försvaret, men många var bra i MFF.

Till SM-slutspelet kan MFF förstärka laget med Pavle Vagic från A-truppen och till Österlen FF utlånade målvakten Jakob Tånnander. Men det kommer man med stor säkerhet inte att göra. De som spelat och tränat med truppen under året och tagit laget till slutspel prioriteras.

– Det tycker vi är det bästa sättet att ta ut laget på. De som varit med på resan ska få spela slutspelet också, betonade Jeffrey Aubynn.

Däremot är de fyra spelarna som i höstas flyttades upp i U19 tillbaka i U17. Det är Melker Nilsson Victor Larsson, Amel Mujanic och Amel Crnalic. De har varit med på nästan hela resan och tre av dem startade alltså i dagens match.

En omgång återstår i serien. Malmö FF möter redan klara seriesegraren IF Elfsborg i Borås. Matchen gäller inget, men som förberedelse inför slutspelet borde den fungera perfekt.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close