FotbollMalmö FFNyheter

Hadzikadunic – MFF:s nästa mittback från egna led

Dennis Hadzikadunic skrev nyligen på ett A-lagskontrakt med Malmö FF efter att ha tillhört A-truppen under säsongen 2017 som lärling. De senaste åren har Malmö FF varit bra på att slussa in egna mittbackstalanger i A-laget och nu har turen kommit till Hadzikadunic.

Jasmin Sudic, Pontus Jansson, Filip Helander och Franz Brorsson är några av de mittbackar som MFF fått fram ur sin egen organisation senaste åren och som, efter uppflyttning från ungdomslagen, lyckats spela till sig en plats i MFF:s A-trupp. 19-årige Dennis Hadzikadunic ser ut att bli nästa mittback på tur och kanske läggs han till i den listan över mittbackar som MFF fått fram ur egna led. 2016 skrev han ett lärlingskontrakt med Malmö FF och nyligen skrev han på ett A-lagskontrakt som går ut efter säsongen 2020, något han känner sig glad och lättad över.

– Det känns skönt att det äntligen är klart och att jag får stanna här i Malmö lite längre.

Trots att mittbackstraditionen är så pass stark i Malmö FF och klubben lyckats få fram så många bra mittbackar känner han ingen press och fokuserar mest på sitt egna spel.

– Nej, jag känner ingen press faktiskt. Jag vet att mittbackarna som kommit upp innan mig har gjort bra resor. Jag tänker bara på min egen resa faktiskt. Jag hoppas det blir något liknande som dem eller kanske till och med bättre, säger Hadzikadunic.

Konkurrensen mittbackspositionen är hård i Malmö FF, något han gillar och triggas av.

– Det är tufft! Men det är bra att det finns så pass bra spelare, det ska finnas konkurrens. Det gör en bara bättre.

Året som lärling har varit lärorikt och själv känner han att han utvecklats som spelare sedan han tog steget upp i A-truppen inför säsongen.

– Jag blir bättre på allt tycker jag. Det är svårt att säga exakt vad jag blivit bättre utan jag känner själv att jag utvecklats bara. Jag har blivit mycket mer fysisk tycker jag. Jag har blivit kvickare, snabbare i tanken och bättre på alla småsaker.

Självförtroende och viss kaxighet har länge genomsyrat det malmöitiska sättet att föra sig på. Hadzikadunic kom till Malmö FF från en annan Malmöklubb, BK Olympic, i samband med att han började sjunde klass på Fotbollsakademin på Swedbank Stadion. Dennis är en malmöpåg, och nog märks det när han pratar om sina egenskaper som fotbollsspelare.

– Jag tycker jag är ganska snabb, bra på att läsa spelet och har bra passningar. Jag är bra på allting tycker jag.

Även om han ännu inte hunnit ta en etablerad plats i MFF:s startelva har han stora tankar och drömmar om sin framtida fotbollskarriär.

– Givetvis vill jag spela i Europa och i något topplag någon dag. Det hade inte varit helt fel att spela bredvid (Sergio) Ramos någon gång, avslutar Dennis Hadzikadunic.

Rasmus Hansson

Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close