FC RosengårdFotbollNyheter

Musovic tillbaka i FC Rosengård-målet

När FC Rosengård laddade för Champions League-returen mot Olimpia Cluj saknades både tränaren och sportchefen.

I måndags inledde nämligen Therese Sjögran och Malin Levenstad – som nyligen ersatte Jack Majgaard Jensen – tränarutbildningen för gamla elitspelare på Bosön. Den utbildningen är en snabbfil som på åtta månader leder till UEFA:s A-licens, men det är obligatorisk närvaro på alla de fem studietillfällena uppe i Lidingö.

Därför var det målvaktstränaren och assisterande tränaren Kenneth Mattsson som satte sig på på podiet vid den obligatoriska dagen före match-presskonferensen.

– Det blir samma lag som senast mot Djurgården, berättade han.

Vilket innebär att Zecira Musovic (bilden, Foto: Bildbyrån), som satt bredvid honom på presskonferensen, kommer att stå i målet. Mot Djurgården gjorde hon nämligen sin första match efter att ha fått sitta på bänken ända sedan i våras.

– Jag har längtat efter det här, betonade hon.

– Att sitta på bänken är tufft, inte minst för en målvakt eftersom jag tror att de är ännu mer beroende av att spela matcher än utespelarna. Det krävs dessutom mycket för att kunna gå in och ge 110 procent på träningarna direkt efter man inte fått spela. Jag har dock höga ambitioner med min fotboll och har aldrig känt mig bättre än nu. Det hänger säkert samman med att träningarna gått så bra. Jag hoppas och tror att det är därför jag blivit uttagen igen och kommer att ta med mig självförtroendet träningarna gett mig in på planen.

Helt utan matcher har Zecira Musovic heller inte varit.

– Jag har stått i Svenska cupen och med F19-laget i DM.

Uttagningen i trppen till VM-kvalet mot Danmark och Ungern gav dessutom en extra boost.

– Peter Gerhardsson tror på mig. Nu vill jag spela så mycket som möjligt för att visa att han har rätt, sa Zecira Musovic.

FC Rosengård vann den första matchen nere i Rumänien med 1-0 och Olimpia Clujs chefstränare Mirel Albon var noga med att framhålla att hans lag slår ur underläge.

– För oss är det en ära att vara här. FC Rosengård är ett stort lag. Vi gjorde en bra prestation i den första matchen och var nära att få oavgjort. Det är alltid match två som är viktigast och var vi nära att störa dem en gång kan vi göra det igen. Men man måste vara realist också och då är det bara att inse att vår chans att avancera är liten, särskilt som vi har en del skador, konstaterade han.

Samma lag som mot Djurgården innebär att FC Rosengård kommer att starta med följande spelare:

Zecira Musovic – Edina Filekovic, Anita Asante, Gloda Perla Viggosdottir, Ali Riley – Sanne Troelsgaard, Hanna Folkesson, Caroline Seger – Iva Landeka – Anja Mittag, Ella Masar McLeod.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Close