Nyheter

Vittsjötränare blir förbundskapten

Från och med första januari, 2018, kan Anders Johansson titulera sig som förbundskapten för F18-19-landslaget.
Anders som har mer än 20 års tränarerfarenhet bakom sig, varav åtta år i herrallsvenskan och lika många i damallsvenskan, tar nu nästa kliv in i fotbollens absoluta finrum.

– Efter 22 år som klubblagstränare så kände jag för att göra något nytt och när det här dök upp så kändes det väldigt, väldigt lockande. Att få jobba i en landslagsverksamhet och att få chansen att jobba med unga talanger känns väldigt inspirerande, säger Anders.

Vittsjö GIK Hässleholm hörde av sig direkt när Anders fick gå från AFC United i maj och nu hanterar han det allsvenska laget tillsammans med Thomas Mårtensson.
– Efter det som hände i våras i AFC Eskilstuna och efter ett par månaders vila så har tiden i Vittsjö verkligen gett lusten tillbaka till fotboll igen och framförallt att få vara tillbaka på Dam- och flicksidan känns också väldigt kul. Nu är det dock fullt fokus på att slutföra serien och kunna behålla en plats i damallsvenskan där vi hör hemma.

– Det känns oerhört stimulerande att få Anders till oss med sin fantastiska erfarenhet från elitfotbollen såväl på dam- som herrsidan, säger Lilie Persson, spelarutvecklingschef på SvFF och fortsätter,
– Inte minst har Anders stor erfarenhet av att lotsa spelare från ungdomsleden till seniornivån. Han har jobbat mycket med spelare i just den här åldern.

Anders Johansson, 50 år, har en gedigen tränarerfarenhet från allsvenska klubbar på såväl dam- som herrsidan och han har även figurerat i förbundssammanhang under Marika Domanski Lyfors tid med damlandslaget.

– Jag var bevakare under mästerskapen 2003 och 2005. Under de där åren från 2000 och framåt var vi damallsvenska tränare ofta med ungdomslandslagen också. Jag har bland annat åkt med F19 och Calle Barrling och jobbat med U21 som det hette på den tiden (nuvarande U23 dam).

– Så jag har snuddat vid verksamheten tidigare även om det var ett tag sedan, säger Anders.

Läs också:

Vittsjö en snabb nystart för Anders Johansson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close