skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Granat har laddat i Ystad – gör nu comeback

Nu är det bekräftat att tungviktaren Adrian ”Gäddan” Granat gör comeback den 3 november på en gala i Hamburg anordnad av EC Boxpromotion.
Granat, som inte boxats sedan hans överraskande förlust mot Dimitrenko i mars i år har deklarerat att han är mer än redo.

Granat (med resultaten 14-1, 13 KOs) har sedan april tränats av Armand Krajnc i Ystad och träningen har varit hård och intensiv. Att comebacken dröjt något kommenterar Granat så här:
– Jag har egentligen varit redo för comeback sedan sommaren men boxning är boxning. Jag har tränat stenhårt med chefscoach Armand Krajnc som lärt mig massor. Det har också varit mycket förhandlingar. Sån är boxningen. Det är inget för känsliga personer. Men de senaste månaderna har jag bara längtat efter att gå upp i ringen igen. Jag sade till promotor Erol Ceylan att nu är det tillbaks som gäller. På den nivån jag var uppe i finns inga enkla matcher.

Motståndet är i dagsläget oklart. Föga oväntat är dock Granat segerviss och han är fast bestämd att återta sitt bälte.
– Jag sade rakt ut till Erol att ordna en tuff match direkt. När jag vunnit min comebackfight – som under inga omständigheter kommer bli enkel – väntar antingen rematch mot Dimitrenko som tog mitt bälte eller titelmatch mot finska Robert Helenius om herraväldet i Norden.
– Vi har hela hösten fört förhandlingar med Team Helenius och även haft en arena på hans hemmaplan i Helsingfors bokad för Nordens superfight i tungvikt vilken jag gärna skulle vilja bjuda både svenska och finska boxningsfans på, men Helenius vill tydligen inte möta mig så jag får härmed istället utmana Otto Wallin om herraväldet i Norden; Jag är redo för min comeback och känner mig stark och jag har motiverats ytterligare av övriga svenskars framgångar såsom först och främst Badou Jack, samt Anthony Yigit och Skoglund.

Se även tidigare reportage inför förlustmatchen i Malmö i vintras:

Web-TV: Möt Adrian ”Gäddan” Granat – Malmös Muhammed Ali

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close