Nyheter

SSL-rutin till IBK Lund

Nyss blev det klart att Karin Sturesson återvänder till IBK Lund och Dam Elit i Allsvenskan efter två år på andra äventyr. Karin representerade senast Malmö FBC i SSL under säsongen 15/16, där hon noterades för tretton matcher. Innan dess hade hon varit trogen Lund sju säsonger när laget spelade i näst högsta serien.

De senaste tre säsongerna, innan äventyret tog henne vidare till Malmö och SSL, så noterades Sturesson för 98 poäng på 72 matcher i klubben hon nu återvänder till.
Huvudtränare Ludvig Nilsson om Karins återkomst:
– Superkul att ”Kakan” är tillbaka hos oss. Hon var senast i laget under min första säsong i Dam Elit och då fick jag se en otrolig speluppfattning, bollkänsla och passningsspel. På de träningar hon har gjort med laget hittills, så är det minst lika bra som det var då, trots ett års uppehåll. Hon kommer bidra väldigt mycket i det offensiva spelet, med sitt lugn och finurlighet. Karin är den typen av spelare vi har väntat på att få in, en spetsspelare som höjer vår nivå på spelet.

I dagarna har IBK Lund även värvat en annan spelare – Anna Syse från Växjö IBK. Hon är ursprungligen från Uppsala, där hennes moderklubb är Storvreta IBK.
Huvudtränare Ludvig Nilsson:
– Anna är en fysiskt stark och snabb back som kommer tillföra oss gott. En tjej som sprider glädje och energi runt sig och som under denna korta tid kommit in bra i gruppen. För tillfället är hon tyvärr skadad och har inte hunnit göra debut ännu, men rehabiliteringen går lyckligtvis framåt, säger Ludvig.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close