FotbollNyheter

IFK Hässleholm lyckades vända säsongen

IFK Hässleholm hade en minst sagt svängig säsong i herrarnas upplaga av division 2. Efter en svag inledning på säsongen lyckades laget vända skutan och säkra kontraktet i tvåan till nästa säsong. Tränaren, Daniel Nilsson, tvekade aldrig på att laget skulle klara av att hålla sig kvar.

Efter 17 omgångar spelade låg IFK Hässleholm överlägset sist i tabellen. Laget hade endast spelat in 8 poäng och hade ytterligare 8 poäng upp till nästa lag. Laget lyckades till slut vända den negativa trenden och Daniel Nilsson är nöjd med säsongen som varit.
– Vi har haft en bra utveckling på många spelare. Många som tagit ytterligare steg i sin utveckling och unga spelare som tagit kliv och fått spela i division 2. Flera av våra 16-åringar har fått spela. Givetvis en tuff vår men en väldigt stark höst.

Den största anledningen till att laget inledde så dåligt, hävdar Daniel Nilsson, var skador på en viktig position i laget.
– Främsta anledningen var att vi hade många spelare på samma position som var borta stora delar av säsongen. Vi hade tre mittbackar som var borta, alla försvann i mars. Simon Henningsson blev korsbandsskadad och är fortfarande inte tillbaka, Philip Wikström var skadad och kom tillbaka i maj, det tog tid innan han kom igång. Utöver det hade vi Ameer Nazeer som kom tillbaka i juni.

Att laget någon gång under säsongen hade gett upp hoppet på att klara av kontraktet var det inget tal om. Laget och klubben fortsatte tro på sin idé och gjorde dessutom några starka nyförvärv under sommaren. Något som till slut gav resultat på plan.
– Jag skulle vilja säga att laget, föreningen och styrelsen har trott på det vi har gjort. Vi har jobbat utifrån vår spelidé. Vi vill vara det spelförande laget och vi vill utveckla fotbollsspelare. Vi har fortsatt att sträva efter dem målen och jobba för det. Jag tycker att vi har haft en idé, ett arbetssätt och varit konsekventa i det vi gjort. Det har gett resultat. Klart att det bidrog att vi förstärkte med två spelare i Patrick Osiako och Tommy Filipovic. Jag kan inte uppleva att vi någonsin trott att vi skulle åka ur.
– Jag tyckte att vi vände på det ordentligt efter sommaren även om vi gjorde bra matcher under våren också. Då var det ett antal uddamålsförluster och vi hade lite oflyt.

Den stora vändningen kom efter sommaren. Laget började vinna matcher och fick dessutom lite marginaler på sin sida. Daniel Nilsson betonar vikten av att fortsätta kämpa som ett lag även när det ser mörkt ut.
– Vi har fått kriga och trots att vi har haft marginalerna mot oss så har vi ändå kämpat. Vi har jobbat trots att vi har haft uppförsbacke och tuffa situationer mot oss i matcher så har vi ändå fortsatt och stått upp tillsammans, avslutar Daniel Nilsson.

Rasmus Hansson
Foto: Lennart Månsson, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close