skanesport_desktop-panorama-1

IK PanternIshockeyNyheter

Troja bröt Panterns segersvit

Efter fyra raka segrar var det stopp för Pantern. Troja Ljungby vann med 3-2 i Malmö Isstadion och förjänade vinsten.

– Det var nog en ganska hafsig match utan struktur, erkände Panterntränare Håkan Åhlund.

I den första perioden var Troja bättre och uddamålsledningen logisk. I den andra ökade Ljungbylaget dessutom på till 2-0. Men då lyfte Pantern spelet. IKP spelade riktigt bra de första tio minuterna och kom till slut ikapp efter först en reducering efter 35.26 och sedan en kvittering när det bara återstod två sekunder att spela. Sebastian Strandberg respektive Martin Janohls gjorde målen, även om Axel Wemmenborn först felaktigt krediterades för 1-2.

Strandberg spelade fram till Janohls mål och fick en liten skjuts i poängligan.

I den tredje perioden fortsatte Pantern att spela hyfsat, men det var Trojas Jens Holmström som avgjorde.

– Lite slumpartat tycker jag, Men matcherna kommer tätt och det gäller att vara på tå hela tiden. Alla lagen i den här serien är bra och orkar man inte hålla fokus förlorar man. Fysiskt tror jag inte att vi har några problem alls att orka, men man ska göra det mentalt också. Det är två olika saker och det får vi jobba med, betonade Håkan Åhlund.

Redan på söndag är det hemmamatch igen. Då kommer MODO till Isstadion, ett MODO som också förlorade med 2-3 idag; mot Vita Hästen.

MODO lär dra mer folk än Troja.

Annars börjar stampubliken sakta, men säkert att öka för Pantern. Idag kom 619 åskådare och hittills har IKP inte haft under 600 åskådare någon gång i år. Det hade man rätt ofta förr.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close