skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLB07Nyheter

LB07 nära nytt kontrakt efter spräckt matchplan

När LB07 besegrade Kvarnsvedens IK med 1-0 och tog ett stort kliv mot säkrat kontrakt var det egentligen ett avsteg från matchplanen.

– Vi spelade för 0-0 och poängen vi hade från start, erkände tränaren Sven Sjunnesson direkt.

Men planen sprack. På rätt sätt!

I den 86:e minuten avgjorde kaptenen Mia Persson (biden, Foto; Bildbyrån) matchen för LB07 efter snyggt förarbete av inhopparen Iina Salmi och planens store hemmaspelare Anna Welin.

– Planen var alltså att gå för kryss, ligga lågt och spela 4-5-1 plus givetvis hålla koll på Temwa och Tabita Chawinga. Men även om vi gjorde avkall på anfallspelet skulle vi givetvis gå för lägena som ändå kom och det gjorde vi perfekt där mot slutet.

Fram till dagens match hade Tabita Chawinga gjort 24 mål och hon toppar Damallsvenskans skytteliga långt före de övriga storskyttarna. Och LB07 var varnat. När lagen möttes i våras gjorde Chawinga tre mål när LB07 förlorade med 0-5. Nu skapade hon inte en enda farliga målchans och kom helt bort, så där lyckades verkligen LB07.

– Vårt mttförsvar spelade stabilt och säkert, berömde Sven Sjunnesson.

Med tre matcher kvar att spela har LB07 tack vare dagens trepoängare minst åtta poäng ner till strecket och Sven Sjunnesson betonade hur viktig segern var.

– Eftersom det är fotboll ska vi givetvis inte ropa hej än utan köra hela vägen. Men jag skulle bli oerhört förvånad om inte 26 poäng som vi har nu räcker till nytt kontrakt när 15 poäng gjorde det förra året, poängterade han.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close