FotbollNyheter

Lunds BK vände och vann kampen om kvalet

Länge såg det ut som om Lunds BK skulle bränna kvalchansen till division 1. Men de sista 20 minuterna gjorde LBK tre mål och vände underläge på 0-1 till seger med 3-1 mot IFK Berga.

Därmed hade det ingen betydelse att Hässleholms IF vann med 2-0 borta mot Österlen FF. LBK:s vinst och bättre målskillnad fällde avgörandet.

Till slut skilde nio mål till LBK:s fördel (plus 25 mot plus 16)

– Ett tag tror jag nog att förra omgångens match då vi förlorade mot Räppe snurrade i skallarna. Inte igen gick tankarna. Men samtidigt vet vi ju alla att vi är starka i de andra halvlekarna och har vänt många matcher i år, vilket vi också betonade i pausen. Då tog de tankarna över istället, påpekade LBK-tränaren Stefan Jansson (bilden, foto: Bildbyrån).

Och nu gjorde man det alltså igen, vände. Tack vare tre mål av Kristian Mjörnman!

– Givetvis ska Kristian ha massor med beröm. Det är en riktig målskytt. Han hittar ofta lägena och utnyttjar dem. Men jag vill hylla kollektivet och att vi mot slutet kunde chansa och byta in spelare som Fredrik Karlsson och Admir Osmancevic. Vi fick fart på offensiven, framspelningarna satt där och Kristian kunde utnyttja det. Annars gjorde IFK Berga en riktigt bra insats med tanke på att de inte hade något att spela för, berömde Stefan Jansson.

Jesper Möller var avstängd, ett rejält avbräck. Eftersom matchen betydde så mycket chansade LBK dessutom med några “halvskadade” spelare som kanske normalt sett kunde/borde stått över.

Nu får de dock vila.

– Om jag föstått det rätt står vi över den första omgången i kvalserien. Jätteviktigt för oss eftersom vi behöver den vilan för att läka ihop och förbereda allt ordentligt, betonade Stefan Jansson.

Kvalet genomförs med tre lag i en enkelserie. De övriga i LBK:s serie är tvåan i norra Götaland-serien (sista omgången imorgon) och tvåan i västra Götaland-serien (Eskilsminne IF). Lunds BK står över den första omgången, det blir spel de tre närmaste helgerna och de två första lagen i serien avancerar till division 1 nästa år.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close