FotbollLandskrona BoISNyheter

Agim Sopi: ”Jobbet ska göras”

Landskrona BoIS är i praktiken klara för Superettan.
Men firandet får vänta.
– Det ska mycket till för att vi ska tappa det här, men jobbet ska göras, säger tränare Agim Sopi.

Efter 2-0-segern mot Utsikten var det säkert en liten utmaning för Agim Sopi att inte le för brett. Utanför klubbstugan där presskonferensen hölls sjöng fansen fortfarande ”Vi ska vinna serien i år” så väggarna vibrerade.
– Ingenting är klart ännu. Det gäller att fortsätta arbeta hårt, var klyschan han valde att använda.

Matchen summerades snabbt och smidigt.
– Utsikten spelar den bästa fotbollen efter oss i serien. De är tuffa, men gnälliga och irriterade och har fått mycket varningar i år. Därför gällde det att ha kylan.
– Vi rullade runt och hade mycket spelvändningar för att trötta ut dem. Kom vi ur deras första press visste vi att det skulle se bra ut.
– Det fanns bara revanschlusta efter förlusten mot Skövde där vi hade 540 passningar, men inte vann. Det räcker inte om man så kommer upp till 1000 passningar, man måste göra mål…

Utsiktens tränare Anders Dovblad gratulerade till seriesegern. Agim bet ihop.
– Vi är rutinerade och det ska mycket till för att vi inte ska ta det här. Men som sagt, vi ska ha fokus på vårat – jobbet måste göras.
Matcherna måste fortsätta vinnas och rutinerna måste följas.
– Vi åker som upp dagen innan och övernattar på hotell – som vi gjort inför de flesta bortamatcher det här året.

Dagens vackraste mål gjorde svarade Adi Nalic för. Högerpärlan i krysset var resultatet av såväl hård träning, stor talang – och ett speciellt förlängt kvartssamtal med Agim Sopi.
– Efter förra matchen mot Skövde hade jag ett indivduellt samtal med Nalic. Vi tittade på matchen och gick igenom vilka ytor han ska springa i. Många gånger när han tar avslut är han lite för bakåtlutad – han måste komma med mer fart. När han kom till klubben var det fortfarande lite junioraktigt och överarbetat i vissa moment. Nu har han mognat betydligt.

Sopi valde även att hylla sin kapten och vicekapten, Philip Andersson.
– Philip Andersdon är en riktig ledare med en fantastisk personlighet. Han tar hand om killarna och tar stort ansvar tillsammans med Vigge (Victor Svensson). Han är en färdig allsvensk mittback redan nu.

Adi Nalic intygade att samtalet med Agim Sopi gjort nytta. Eller rättare sagt – samtalen.
– Vi hade 80/20 i bollinnehav mot Skövde, men skapade för lite chanser. Han ville att jag skulle ta mer löpningar och vi pratade om hur och när – grundläggande grejer. Agim lägger ner väldigt mycket tid att att hjälper oss med sådana detaljer.
– Det har gjort att jag mognat mycket det här året, både som person och fotbollsspelare. Agim har en stor del i både min utveckling och i lagets framgångar, säger Nalic.

Christoffer Ekmark

Läs också:

Strålande utsikter för BoIS

Relaterade artiklar

Back to top button
Close