IK PanternIshockeyNyheter

Pantern hittade bettet direkt mot MODO

I fredags fick Pantern stryk hemma mot Troja i Hockeyallsvenskan. Men det tog bara ett par dagar att hitta tillbaka till den rätta nivån. Klassiska MODO fick se en 2-1-ledning förvandlas till förlust med 2-4.

– Efter att ha sett om matchen mot Troja tycker jag inte att vi gjorde en jättedålig insats. Det var en godkänd match och många delar på banan gjorde vi bra. Men slarv förstörde myket och där ser vi skillnaden mot idag. Vi måste upp på den här nivån. Då är vi bra och utmanar alla lagen i serien och jag tycker egentligen inte att det är så mycket som behövs för att vara på den här nivån. Vi är ett ödmjukt lag och inser att vi måste vara där också. Annars får vi svårt mot alla våra motståndare, säger IKP-tränaren Håkan Åhlund.

– Men det handlar på nytt om det mentala och idag kände man igen killarna helt och det var bara de första fem minuterna de MODO lite hetare än vi var. Sedan tyckte jag att vi var konsekventa och det bättre laget.

Efter ett antal matcher med Robin Jensen i målet gick dessutom förre MODO-målvakten Jonatan Bjurö (bilden, foto: Bildbyrån) in och visade att IK Pantern har två bra målvakter.

– Absolut är det så och det var väldigt kul för Bjurö att få vinna just den här matchen och spela stabilt.

Har Pantern en utpräglad förstemålvakt?

– Det tycker jag inte att vi har. Jensen har startat väldigt förtroendeingivande och fick ett par matcher på raken. Men nu kändes det som en väldigt härlig utmaning med MODO på hemmaplan för Bjurö och han löste det. Vi kommer att behöva båda!

I början av den andra perioden gick MODO loss till 2-1 sedan Dennis Svensson gett Pantern ledningen i den första. Innan perioden var slut kom dock Pantern ikapp när Nicklas Jadeland tryckte in 2-2. I den tredje fixade Dyk och Dahse 3-2 (Sebastian Dyk målade och Robin Dahse assisterade) innan Axel Wemmenborn gjorde ett nytt viktigt mål till 4-2. På det målet gjorde dessutom det vassa Västerviksförvärvet Olle Liss sin tionde poäng i serien.

MODO spelade inte dåligt, långt ifrån, men det kan inte ha varit kul att sätta sig på bussen och veta att man nu ligger två poäng efter lilla Pantern.

751 åskådare hade hittat till Isstadion och nästa hemmamatch är redan på onsdag när Vita Hästen kommer på besök.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close