skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Rosenberg: Jag gör gärna mål nummer 100 redan imorgon

MFF:s lagkapten Markus Rosenberg är nära att nå två milstolpar.

Dels den stora för laget och klubben att ta det 20:e SM-guldet och kunna sätta två stjärnor på tröjorna till nästa säsong.

Dels en mer personlig att bli den första spelaren sedan Lasse Larsson i slutet av 80-talet att nå den magiska gränsen på 100 mål i MFF:s A-lag. Just nu står han på 98 med alla matcher inräknade, alltså både tävlings- och träningsmatcher.

– En stjärna till hade betytt mycket. Det är ett SM-guld till och två stjärnor innebär att man är med och skriver historia. Även om vi själva kanske tycker att vi redan borde haft den andra. Men nu skulle vi även få det bekräftat av rivalerna. Givetvis är det en milstolpe i svensk fotbolls historia, säger Markus Rosenberg.

När kommer mål nummer 100?

– Jag siktar ju på att göra så många mål som möjligt så förhoppningsvis imorgon mot IFK Norrköping.

Hittills i år har Markus Rosenberg bara gjort mål i tävlingsmatcher; i Allsvenskan och borta mot FK Vardar.

– Jag har nog inte spelat så många icke-tävlingsmatcher i år. Det är inte riktigt min typ av matcher och det har blivit sämre och sämre kvalitet från mig där med åren. Det är väl åldern? En träningsmatch på konstgräs lockar inte riktigt lika mycket längre.

Lika bra alltså att passa på i de fyra matcherna som återstår i Allsvenskan om mål nummer 100 ska komma redan den här säsongen.

I guldjakten tycker Malmö FF-kaptenen att hela laget den senaste tiden hittat exakt rätt fokus. Alla tankar på vad som händer efter den för tillfället aktuella matchen och annat än förberedelserna inför den är bortplockade.

– Egentligen har det ingen betydelse längre vad de andra gör. Jag tycker att vi har visat den senaste tiden hur starka vi är på att kunna fokusera från match till match till match. Vi har gått tillbaka till grunderna och hittat rätt. All lag förlorar matcher ibland, det viktigate var vad vi visade efter det att vi hade gjort ett par sämre insatser, betonar Markus Rosenberg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

Fotnot. För ett par dagar sedan skrev jag mer på bloggen om spelare som gjort 100 mål eller fler i MFF. Det inlägget kan ni läsa här.

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close