Nyheter

Blentarp tillbaka i femman

Fotbollen i Blentarp är på uppgång.
På kort tid har klubben fördubblat antalet spelare – och i dagarna fixades avancemang till division fem.
– Klubben har verkligen tagit stora steg framåt på kort tid, säger tränare Sunil Ramkali.

I division sex sydöstra vann Sankt Olof en tät toppstrid serien, närmast före Blentarps BK. Blott sju mål skiljde lagen emellan, 56 plusmål mot 49.
Därmed tvingades Blntarp till ett ovisst kval – mot Osbylaget Jägersborg.
I det första av två möten uppe i Göingeskogarna gav Marcus Eriksson Blentarp ledningen två gånger om, men Jägersborg kvitterade i 90:e minuten och dessutom fick Alexande Pfeiffer syna det röda kortet med avstängning som följd.

I returen hemma på Nya IP blev det högdramatiskt.
Gästande Jägerborg tog nämligen ledningen direkt i matchen och i halvtid var Blentarp fortfarande ett division sex-lag.
Men så steg han fram igen. Marcus Eriksson. Kvitteringen tio minuter in i andra halvlek innebar att laget var vidare till division fem tack vare fler gjorda bortamål.
Snacka om kvalhjälte; Marcus Eriksson är nämligen bara näst målbäst i laget under säsongen. Emil Malmborg vann seriens skytteliga på 20 mål.

Tränare Sunil Ramkali:
– För två år sedan ramlade Blentarps BK ur division fem efter ett turbulent år. Degraderingen innebar att den dåvarande tränaren lämnade och tog med sig 60 procent av spelarmaterialet. Jag fick ta över laget och har byggt upp truppen sedan dess.

ts_dsc_5673 me

Ramkali beskriver sitt lag som fågeln Fenix – som rest sig ur sin egen aska.
– Vi var nära att läggas ner helt, men har på kort tid ändå lyckats ta oss tillbaka till division fem. Det har arit en kraftsamling från många personer och jag är väldigt glad över att det lyckades.
– 2016 var vi endast 25 registrerade spelare i A-truppen. Det här året har vi varit 50 spelare och har till och med lyckats mönstra ett reservlag. Klubben har verkligen tagit stora steg framåt på kort tid, säger Ramkali.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close