FC RosengårdFotbollNyheter

Poursamad slutar som VD i FC Rosengård

Amir Poursamad (bilden) har bestämt sig för att sluta som VD i FC Rosengård. Han går tillbaka till sin roll som sportchef för herrlaget. Processen att hitta en ersättare har inletts.

– Amir kom till styrelsen för ett par veckor sedan och informerade om sitt beslut att lämna rollen som VD. Han motiverade sitt beslut med att han saknar att jobba nära och med det sportsliga samtidigt som han känner att han har kommit i mål med det viktigaste i sitt uppdrag som VD, nämligen ekonomin, säger klubbens ordförande Håkan Wifvesson i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Amir har gjort ett mycket bra arbete och går vid årsskiftet tillbaks i sin roll som sportchef för FC Rosengårds herrar. Det innebär att vi omgående startar processen för att hitta hans ersättare.

Damlaget slåss ständigt i toppen av Damallsvenskan och blev idag lottat mot Chelsea i åttondelsfinalen i Champions League. Herrlaget var i år nykomling i division 1, men det är redan klart att laget åker ner i division 2 igen.

För Amir Poursamad var det till slut ett naturligt beslut att fatta.

– Det är ett fantastiskt intressant och spännande uppdrag på alla sätt och vis. Kombinationen av sportsliga mål för ungdomar, bredd och elit samt mål med stora sociala projekt är en stor vinst i samhället, inte minst i Malmö. För min egen blir det nu att bygga upp den sportsliga organisationen ute på Rosengård och det är i sig en stor utmaning. Jag vill passa på att tacka styrelsen att jag fick förtroendet att leda föreningen under 15 månader och det har utvecklat mig som person, säger Amir Poursamad i pressmeddelandet.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close