FotbollMalmö FFNyheter

Spelarbetyg från MFF:s GULDMATCH

Efter Djurgårdens något oväntade förlust mot Sirius under söndagen var det upplagt för guldfest på Östgötaporten ikväll då IFK Norrköping tog emot Malmö FF. Förutsättningarna för Malmö FF:s del var relativt simpla – vid vinst var det tjugonde SM-guldet säkrat redan denna afton.

MFF inledde matchen bra. Carlos Strandberg såg ostoppbar ut och stundtals gjorde lite som han själv ville med Norrköpingsförsvararna. MFF-spelarna såg guldsugna ut och satte stenhård press på Pekingspelarna som såg räddhågsna ut.

Men MFF skulle få en kalldusch tidigt i matchen.

I den 9:e minuten hittade en Norrköpingsförsvarare in en passning bakom MFF:s mittfält. David Moberg Karlsson hade nosat till sig en fri yta och kunde vända upp, sätta fart mot MFF:s mål och avlossa vänsterbössan, 1–0 till IFK Norrköping. Utöver ett bortspelat mittfält från MFF:s sida var det också en alltför passiv backlinje som såg till att Moberg Karlsson kunde prickskjuta in 1–0 bakom Dahlin i MFF-målet.

Efter målet var det en match med hög intensitet och högt speltempo. Domaren tillät väldigt tufft spel och stundtals kändes mittfältsbataljen mellan Christiansen och Thorarinsson lite för het.
David Moberg Karlsson fortsatte smyga in bakom MFF:s mittfält och kunde operera relativt fritt och skapa farligheter för IFK Norrköping, Lewicki och Christiansen såg något vilsna ut.

1-0 stod sig halvleken ut och MFF såg något tagna ut av situationen.

Till andra halvlek var det ett nytt MFF-lag som kom ut på Östgötaporten.
Andra halvlek hade precis hunnit börja när Oscar Lewicki hittade in passning till en fristående Anders Chrstiansen, han i sin tur slog bollen i djupet mot Carlos Strandberg som stötte bollen i mål. Strandbergs första mål i MFF-tröjan. 1–1 i 49:e minuten

I den 60:e minuten slog Anders Christiansen en hörna från vänster, Lasse Nielsen dök upp på första stolpen och styrde in bollen i mål och gjorde 1–2. Ledning och nu var guldet nära.

I den 84:e minuten kom så det avgörande guldmålet. Det var säsongens gigant, Anders Christiansen, som definitivt skulle se till att guldet stannar i Malmö ytterligare ett år. Jo Inge Berget hittade till Anders Christiansen som hittade en fri position utanför Norrköpings straffområde och placerade in 1–3 till MFF, ett väldigt snyggt mål.

Efter 1–3 var IFK Norrköping aldrig nära och efter en otroligt stark andra halvlek kunde Malmö FF enkelt ro segern i hamn och säkra det 20:e guldet i klubbens historia.

Betygen

Betygsystemet:
6: Bosse Larsson-klass.
5: Världsklass.
4: Mycket bra.
3: Vi är nöjda.
2: Njaaa…
1: Ålahueklass.
0: 031-klass.

Johan Dahlin 4 – Var kanske inte helt chanslös på Norrköpings ledningsmål men svårt att enbart lasta honom för det målet då han fick dålig hjälp från både mittfält och försvar i den situationen. I andra halvlek spelar han upp sig och står för ett modigt målvaktsspel och är säkerhet personifierad i målet.

Anton Tinnerholm 3 – Stabil insats som vanligt. Något osäker i första halvlek men spelade upp sig i andra halvlek och tog sitt ansvar som en av de mest rutinerade på plan. Bra match av Anton.
Lasse Nielsen 4 – En bra match och gör det viktiga 1–2 målet som gjorde att MFF kunde slappna av. Bra match av Lasse idag.
Rasmus Bengtsson 3 – Borde nog valt att stöta tidigare, istället för att fortsätta falla, mot David Moberg Karlsson när Norrköping gjorde 1–0. Fortsatt bra i uppspelsfasen och hans passningsfot är viktig för MFF:s anfallsspel.
Behrang Safari 2 (ut 38) – Inledde piggt och var aktiv på sin vänsterkant, framförallt i det offensiva spelet. Därefter var det en del slarv från ”Berras” sida och han ska nog vara glad att det inte straffade sig bakåt för MFF:s del.

Erdal Rakip 3 – Kom lite fel i MFF:s presspel i första halvlek vilket gjorde att det bildades stora ytor på Norrköpings vänsterkant. Spelade upp sig i andra halvlek och hittade tillbaka till den Rakip vi lärt känna senaste tiden.
Anders Christiansen 5 – En kämpig första halvlek, men herre min gud vilken andra halvlek han gör. Två assist och ett mål på 45 minuter räcker för att komma upp i världsklass. Att Malmö FF tidigare i år förlängde med Christiansen i ytterligare fem år är sjukt. SJUKT.
Oscar Lewicki 3 – Kom något fel i första halvlek men spelade upp sig i andra halvlek. Borde dessutom haft straff i slutminuterna av den första halvleken. Gör en bra match idag.
Jo Inge Berget 3 – Jobbade, som vanligt, hårt i det tysta. Tar ett stort defensivt ansvar och gör en assist till AC i slutminuterna. Dröjer nog lång tid innan MFF får en spelare med samma lungkapacitet som Jo Inge Berget.

Markus Rosenberg 3 – Kapten Rosenberg visade återigen hur viktig han är för Malmö FF. Stor, stark och visar pondus på plan. Inte hans bästa insats idag men trots det en bra match från Mackan.
Carlos Strandberg 4 – Började matchen starkt och stundtals såg han ut som en seniorspelare bland juniorer. Gjorde också sitt första allsvenska mål för Malmö FF då han gjorde 1–1. Gör en väldigt bra match idag och är tung att möta.

Inhopp:

Andreas Vindheim (in 38) 3 – Inbytt mot Behrang Safari tidigt i matchen. Inledde slarvigt men spelade upp sig och såg, som vanligt, väldigt pigg ut från sin högerkant.

Magnus Wolff Eikrem (in 75) 3 – Rotades fram bakom fiskpinnarna i frysboxen och ersatte Carlos Strandberg när MFF ville bevaka sin ledning. Bra på att hålla i bollen och lugna ner MFF:s spel

Snittbetyg: 3,58

Rasmus Hansson
Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close