FotbollMalmö FFNyheter

Två stjärnor! – Här är alla MFF:s mästarlag

1974 tog MFF klubbens tionde SM-guld. Därmed kunde man sätta en stjärna på bröstet. I år blev det dubbet upp, både i antal SM-guld och stjärnor.

Här är alla MFF:s guldlag:

1943-44

Egon Jönsson, Gustav Nilsson, Arne Hjertsson, Börje Tapper, Carl-Erik Sandberg, Stellan Nilsson, Börje Persson, Kjell Rosén, Hans Malmström, Helge Bengtsson, Erik Nilsson, Kjell Hjertsson och Sture Mårtensson.

1948-49

Egon Jönsson, Calle Palmér, Ingvar Rydell, Sven Hjertsson, Ingvar Gärd, Stellan Nilsson, Kjell Rosén, Arne Månsson, Helge Bengtsson, Erik Nilsson och Börje Tapper.

1949-50

Egon Jönsson, Börje Tapper, Kjell Persson, Sven Hjertsson, Ingvar Rydell, Calle Palmér, Kjell Rosén, Arne Månsson, Helge Bengtsson, Erik Nilsson, Ingvar Gärd, Hans Malmström och Kjell Hjertsson.

1950-51

Calle Palmér, Sven Hjertsson, Ingvar Rydell, Yngve Johansson, Ramon Filippini, Bror Pettersson, Arne Månsson, Einar Mårtensson, Egon Jönsson, Åke Hansson, Helge Bengtsson, Erik Nilsson, Arthur Jönsson och Sune Sandbring.

1952-53

Egon Jönsson, Henry Thillberg, Nils-Åke Sandell, Sven Hjertsson, Ingvar Rydell, Rolf Andersson, Prawitz Öberg, Åke Hansson, Sune Sandbring, Tore Svensson, Erik Nilsson och Arthur Jönsson.

1965

Bo Larsson, Bertil Elmstedt, Bertil Nilsson, Krister Kristensson, Gert-Arne Nilsson, Lasse Granström, Ingvar Svahn, Lennart Svensson, Jörgen Ohlin, Nisse Hult, Prawitz Öberg och Rolf Björklund.

1967

Harry Jönsson, Ulf Kleander, Bertil Elmstedt, Krister Kristensson, Anders Svensson, Christer Malmberg, Curt Olsberg, Dag Szepanski, Ingvar Svahn, Lasse Granström, Jörgen Ohlin, Nisse Hult, Rolf Björklund, Björn Friberg och Anders Ljungberg.

671029 Fotboll, Allsvenskan, AIK - Malmš FF, 1-4: Malmš FF, svenska mŠstare. Bakre raden fr. v Egon Jšnsson, lagkapten, Antonio Duran, trŠnare, Harry Jšnsson, Ulf Kleander, Bertil Elmstedt, Krister Kristensson, Anders Svensson, Christer Malmberg, Curt Olsberg, Dag Szepanski, Ingvar Svahn och Eric Persson, ordfšrande. FrŠmre raden fr. v Lars Granstršm, Jšrgen Ohlin, Nils Hult, mŒlvakt, Rolf Bjšrklund, Bjšrn Friberg och Anders Ljungberg. Foto: BILDBYRN / IBLA6702

1970

Bo Larsson, Ulf Kleander, Christer Jacobsson, Harry Jönsson, Roy Andersson, Rolf Björklund, Curt Olsberg, Krister Kristensson, Nisse Hult, Ingvar Svahn, Roland Andersson, Staffan Tapper, Lasse Granström och Tommy Andersson.

1971

Bo Larsson, Roland Andersson, Conny Andersson, Curt Olsberg, Christer Jacobsson, Harry Jönsson, Krister Kristensson, Lasse Granström, Staffan Tapper, Nisse Hult, Roy Andersson, Ulf Kleander, Freddie Forsland och Tommy Andersson.

1974

Bo Larsson, Claes Malmberg, Harry Jönsson, Roy Andersson, Krister Kristensson, Conny Andersson, Staffan Tapper, Thomas Sjöberg, Tore Cervin, Tommy Andersson, Janne Möller, Roland Andersson, Tommy Larsson och Anders Ljungberg.

1975

Bo Larsson, Tommy Larsson, Christer Jacobsson, Krister Kristensson, Staffan Tapper, Conny Andersson, Anders Ljungberg, Magnus Andersson, Harry Jönsson, Tore Cervin, Janne Möller, Thomas Sjöberg, Roy Andersson och Tommy Andersson.

1977

Bo Larsson, Krister Kristensson, Janne Möller, Anders Ljungberg, Tommy Hansson, Tommy Larsson, Tommy Andersson, Thomas Sjöberg, Roland Andersson, Magnus Andersson, Claes Malmberg, Ingemar Erlandsson och Roy Andersson.

1986

Mats Magnusson, Jonas Thern, Leif Engqvist, Mats Arvidsson, Håkan Lindman, Torbjörn Persson, Ingemar Erlandsson, Anders Palmér, Magnus Andersson, Janne Möller, Hasse Borg, Deval Eminovski och Lasse Larsson,

1988

Hasse Borg, Hasse Johansson, Roger Ljung, Joakim Nilsson, Martin Dahlin, Håkan Lindman, Stefan Schwarz, Per Ågren, Janne Möller, Leif Engqvist, Magnus Andersson, Jonas Thern, Niclas Larsson (Nylén) och Anders Palmér.

2004

Mattias Asper, Lolo Chanko, Joseph Elanga, Niklas Skoog, Jon-Inge Höiland, Andreas Yngvesson, Afonso Alves. Olof Persson, Jon Jönsson, Thomas Olsson, Daniel Majstorovic, Hasse Mattisson, Tobias Grahn, Patrik Andersson Daniel Andersson och Peter Abelsson.

2010

Johan Dahlin, Ulrich Vincentz, Joseph Elanga, Miljan Mutavdzic, Daniel Andersson, Yago Fernandez, Robert Åhman Persson, Pontus Jansson, Ricardinho, Wilton Figueiredo, Jeffrey Aubynn, Guillermo Molins, Ivo Pekalski, Jimmy Durmaz, Jiloan Hamad, Daniel Larsson, Dardan Rexhepi och Agon Mehmeti.

2013

Magnus Eriksson, Simon Thern, Markus Halsti, Emil Forsberg, Jiloan Hamad, Ricardinho, Erik Friberg, Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Tokelo Rantie, Johan Dahlin, Dardan Rexhepi, Erik Johansson, Sion Kroon, Filip Helander, Guillermo Molins, Robin Olsen och Matias Concha, Pawel Cibicki, Pa Konate, Petar Petrovic, Benjamin Fadi, Alexander Blomqvist, Ivo Pekalski, Daniel Andersson, Erdal Rakip och Johan Hammar.

2014

Emil Forsberg, Magnus Eriksson, Robin Olsen, Markus Rosenberg, Filip Helander, Markus Halsti, Erik Johansson, Ricardinho, Simon Kroon, Pawel Cibicki, Erdal Rakip, Isaac Kiese Thelin, Enoch Kofi Adu, Simon Thern, Guillermo Molins, Anton Tinnerholm, Pa Konate, Pontus Jansson, Miiko Albornoz, Amin Nazari, Matias Concha, Agon Mehmeti, Johan Hammar, Piotr Johansson, Mahmut Özen, Zlatan Azinovic.

141027 Malmš FFs Markus Halsti jublar med Lennart Johanssons Pokal efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmš FF och Brommapojkarna den 27 oktober 2014 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / Cop 110

2016

Johan Wiland, Fredrik Andersson, Kari Arnason, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Felipe Carvalho, Dennis Hadzikadunic, Pa Konate, Behrang Safari, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Yoshimar Yotun, Enoch Kofi Adu, Jo Inge Berget, Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem, Piotr Johansson, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Vladimir Rodic, Tobias Sana, Mattias Svanberg, Teddy Bergqvist, Alexander Jeremejeff, Vidar Örn Kjartansson, Guillermo Molins och Markus Rosenberg.

2017

Anton Tinnerholm, Behrang Safari, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg, Magnus Wolff Eikrem, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki, Kingsley Sarfo, Rasmus Bengtsson, Bonke Innocent, Jo Inge Berget, Lasse Nielsen, Felipe Carvalho, Andreas Vindheim, Johan Dahlin, Johan Wiland, Franz Brorsson, Mattias Svanberg, Samuel Adrian, Dennis Hadzikadunic, Pa Konate, Yoshimar Yotun och Tobias Sana. Om Fredrik Andersson och Pavle Vagic får spela i någon av de kommande matcherna får de också guldmedalj.

Reglerna för att få guldmedalj har ändrats och luckrats upp efterhand. Sammanställningen är gjord efter de regler som gällde året SM-guldet togs. Numera räcker det med att ha spelat i Allsvenskan. Med de reglerna hade betydligt fler spelare från förr haft många fler SM-guld än de står på nu.

Två gränsfall finns. 2004 delades det ut 16 guldmedaljer av förbundet. Igor Sypniewski hade lika många matcher som Peter Abelsson, men det var Abelsson som fick guld eftersom han hade fler matcher från start än Sypniewski. 2010 delade förbundet ut 18 medaljer. Den vinnande klubben fick ansöka om fler, men då krävdes det att man skulle ha deltagit i hälften av matcherna. Den regeln är numera borttagen och det är fritt fram att ansöka, vilket MFF utnyttjar.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close