HandbollHK MalmöNyheter

HK Malmös andra halvlek säkrade segern

HK Malmö hade i hemmamötet med IK Sävehof chansen att plocka in på lagen ovanför och blanda sig i toppstriden. HK Malmö vann dagens match och det var framförallt Malmölagets andra halvlek som bäddade för segern, den andra raka mot starkt motstånd i Handbollsligan.

Slutresultatet tillskrevs 28–25 och även om siffrorna ser relativt jämna ut på pappret var det egentligen aldrig något snack. HK Malmös andra halvlek var strålande bra och det var den som gjorde att laget idag kunde slå IK Sävehof.

– En bra insats. Sävehof är ett jättebra lag. Vi får en bra start och är bra bakåt men får inga räddningar i första halvlek. De (Sävehof) har i sin tur 8-9 räddningar och vi bränner lite mycket. Vi är kanske inte helt på tårna i första tycker jag. Sen kommer vi med en helt annan energi i andra halvlek och gör några lätta mål på kontringar. Alla gör det jättebra bak i försvaret. Vi står jättebra bakåt plus att Dan (Beutler) fick tag på bollarna också, sade HK Malmös tränare Stian Tönnesen om matchen.

Efter en jämn, händelserik och fartfylld inledning av matchen avtog tempot något. Den första halvleken var jämn, om än en liten fördel för Partillelaget och halvtidsresultatet tillskrevs 12–14 till gästerna.

Det var i andra halvlek saker och ting föll på plats i HK Malmös spel.
Eleganten från kanten, Fredrik Petersen, härjade fram i ilfart på sin vänsterkant och var lika säker som han brukar vara i avslutslägena. Utöver det var han, i sedvanlig ordning, säker från straffpunkten.
Aziz Binai utnyttjade sin låga tyngdpunkt och dansade emellan de klumpiga Sävehofförsvararna och såg till att HK Malmö bibehöll tempot i anfallsspelet.
Farbror Dan Beutler i mål hade en småkämpig första halvlek och blev utbytt en stund. Men i andra halvlek kom han ut och visade att gammal, fortfarande, är äldst och räddade det mesta som kom hans väg. Ett tag kändes det som han var överallt i sitt straffområde och tillsammans med sina försvarare satte han skräck i Sävehofspelarna. Beutlers andra halvlek var grundpelaren i HK Malmös seger idag.

En match han sa så här om efteråt.
– Första halvlek var väl inte sådär lysande. Men i andra halvlek hittade jag rätt i målet och fick någon turräddning i början. I och med det växer jag.
– Jag är ju gammal och har rutin så jag har inga problem med att komma in och ut. En godkänd match.

Tränare Tönnesen instämde i den analysen.
– Första mindre bra, andra bra. Det är så man känner igen honom.
– Våra målvakter får också ha en dålig dag, det viktigaste är hur man vänder det. Det är det som gör att vi vinner också, vårt försvarsspel.

Det definitiva rycket från HK Malmös sida kom med cirka 6 minuter kvar att spela av matchen. Då gick laget ifrån till en fyramålsledning efter att Beutler spikat igen fullständigt i målet ett tag och Sävehof var egentligen aldrig nära segern idag.

Andra halvlek slutade 16–11 till HK Malmö och det var framförallt den som gjorde att majoriteten av 788 personerna i Baltiska hallen gick ifrån nöjda och belåtna från dagens tillställning.

På fredag spelar HK Malmö nästa match i Handbollsligan på bortaplan mot Ricoh HK. Ett lag som hittills inte tagit ett enda poäng i serien. Stian Tönnesen menar dock att Ricoh HK inte är så dåliga som tabellen visar.
– Det väntar en tuff match på fredag mot Ricoh som inte har tagit några poäng ännu. De har varit nära i fem matcher.
– Det är ett bättre lag än tabellen säger, avslutar Tönnesen.

Rasmus Hansson
Foto: Christian Örnberg, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close