skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Magsjuk Franz Brorsson fick fira SM-guldet i tv-soffan

När lagkamraterna firade för fullt i Norrköping satt Franz Brorsson hemma i tv-soffan med pappa Jonas. Men han var aldrig orolig.

– Nej, jag tyckte att det säg säkert och stabilt ut hela tiden och kände mig rätt lugn även när det stod 0-1. Sedan var vi ju överlägsna i den andra halvleken, konstaterade MFF-mittbacken när han hämtat sig från magsjukan så pass att han kunde vara med på tisdagens guldfirande inne på Swedbank Stadion.

– Jag är fortfarande lite matt och uttorkad. I stort sett kunde jag inte lämna lägenheten på 48 timmar. Men jag har åtminstone inte spytt sedan i söndags och känner mig betydligt bättre nu. Att vara med i truppen till Norrköping var dock aldrig aktuellt. Det mådde jag alldeles för dåligt för.

Natten till söndagen slog magsjukan till och på morgonen innan det avslutande träningspasset på plan 9 inför avresan till guldmatchen tvingades Franz Brorsson ringa och berätta att han var däckad av viruset, eller om det kanske var något annat.

– Det kan ha varit en dålig sushi som jag åt i fredags. Jag misstänker i alla fall den lite…

– Skönt att jag kunde vara med nu och firandet fortsätter ju ett bra tag till och jag hoppas att jag orkar vara med hela vägen ikväll. Det ska bli kul.

Efter firandet på Swedbank stadion åkte hela truppen – inklusive Franz Brorsson den här gången – till restaurang Hipp i centrala Malmö.

Hur går tankarna til AIK-matchen på måndag. Funkar det att tända om till den?

– Själv har jag inget större problem. Sedan såg vi förra året hur det gick då. Laget hade väldigt svårt att ladda om. Även om alla i laget vill vinna varje match är det svårt. Fast då är det bra att det är AIK på hemmaplan, en stor match, och vi vill ta så många poäng som möjligt. Poängrekordet är väl 67 poäng i Allsvenskan? Vinner vi allt kan vi ta det.

Och så hann Lasse Nielsen före dig med att göra mål i Allsvenskan?

– Kul! Vi snackade om det under försäsongen på ett av lägren, om vem som skulle hinna först. Eftersom jag gjorde ett mot Vardar blev det jag. Men nu hann han före mig i Alsvenskan. Jag går en annan väg än så med cupmål och Champions League-kvalmål. Men nästa säsong, eller kanske redan i någon av de tre matcherna som återstår i år ska jag väl kunna få in ett i Allsvenskan också.

Hittills har Franz Brorsson spelat 47 matcher i Allsvenskan, men han väntar fortfarande på det första målet. Lasse Nielsen spräckte sin nolla i match nummer 23. Till Rasmus Bengtsson har de dock båda en bra bit. Om man räknar in tiden i Trelleborgs FF har Bengtsson gjort elva mål i Allsvenskan.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close