skanesport_desktop-panorama-1

IK PanternIshockeyNyheter

Pantern upp som trea i tabellen

Pantern serverade Hästen torsk.

i den tredje perioden gick IK Pantern från 1-1 till seger med 4-1 hemma i Isstadion mot Vita Hästen och nu är Malmölaget uppe på tredje plats i Hockeyallsvenskan efter tio omgångar.

Efter att ha spelat bra i period ett och missat massvis med lägen att gå loss i Powerplay i period två kom utdelningen i den tredje perioden.

Men det var först när lagkaptenen Kim Johansson (bilden) styrde in 3-1 på Andreas Söderbergs skott efter 52,29 som det började smaka seger och Pantern fick ett rejält bett i Hästen-köttet.

– Han sköt på mitt blad in. Jag tar de målen också, konstaterade Kim Johansson med ett stort leende.

– Visst blev det målet förlösande, men fram till det tyckte jag att vi var det bättre laget och skapade betydligt fler vassa målchanser. Ett par extramål tidigare hade inte skadat. Men nu vann vi ändå.

Att det länge inte blev mål i spel fem mot fyra och fem mot tre trodde han var en tillfällighet.

– Vi har bättre spelare i år där så det är bara att tugga på så kommer utdelningen.

– Framförallt har vi fyra jämna femmor. Om en har svårt kliver en annan fram och ofta är alla bra. Vi vet att vi är starka och vi har inte gjort många plattmatcher i år. Oskarshamn borta var en och så förlorade vi ju mot Troja också. Men då spelade vi hyfsat, påpekade Kim Johansson.

Ett Powerplay-mål blev det till slut. Sebastian Selin gjorde det till 2-1. Alldeles mot slutet fick han även chansen att skjuta in 4-1 i öppet mål och tog den.

Vita Hästen ledde med 1-0 och kvitteringen till 1-1 gjorde Axel Wemmenborn. Därmed blev han först med att göra fyra mål och ta ledningen i den interna skytteligan. 4-1-målet förde sedan upp Sebastian Selin jämsides.

Bäst i Pantern var Nicklas Jadeland.

I Vita Hästen-målet stod förre Malmö Redhawks-målvakten Pontus Sjögren. Fram till Panterns islossning mot slutet gjorde han en riktigt bra insats.

– Jag tyckte vi var ganska överlägsna hela tiden. Men Vita Hästen är ett olustigt lag. De vaggar in en lite i falsk osäkerhet och så är de skickliga i att slå om.

– Det är tålamod som gäller, inte bara för fiskare utan i hockey också, sa IKP-tränaren Håkan Åhlund och slog bort alla frågor om tabelläget.

– Massvis med matcher återstår. Vi ska inte titta på tabellen.

Säger du samma sak i den 49:e omgången?

– Nej, för då är det bara tre matcher kvar!

Ole Törner

 

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close